[Switch/WiiU]Zelda 薩爾達傳說:荒野之息 (13)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
每日玩啲啲探索下,已經十幾個心拔埋大師劍都只係打左二個聖獸,公主就日日俾Gannon 女女女

利申:有排都唔救佢住
有冇人同我一樣覺得ancient core係timeshift orb
每日玩啲啲探索下,已經十幾個心拔埋大師劍都只係打左二個聖獸,公主就日日俾Gannon 女女女

利申:有排都唔救佢住

溝忍者妹好過
有冇建議幾多心先開始打四神獸?
我得7粒心有啲淆

捉多啲fairy同煮多啲野 儲多啲箭
夠做啦

其實神獸真係唔算難打,
帶定多d箭同武器去就夠

打水係要d 技巧既
其他都算易

我第一隻打水象

我都係,打到好辛苦

雷隻boss先難打
水boss我鳩射爆炸箭就完場

我都係 好易避

我第一隻都係打水
都係用普通箭
好似無死過無用過 Fairy
我記得好似可以用鎖鎖佢
所以都唔難打
原來有個地方可以無限弓箭

邊度

邊度

同問

邊度

同問

係最右下角果個島, 水裏面有個寶箱, 拎完save左再load又可以再拎.
想問個白痴問題
買咗官方套,想知帶出街嗰兩條嘢點收先啱
想帶出去玩孖車
一開波已經卡關
一開波已經卡關

我定時教學關就卡

然後吹風關又卡
一開始摸索好正
好多野都好合理, 但係估唔到隻game做哂出黎

例子?
一開始摸索好正

例子?

落雨跟怪會易d

過雲雨
一開始摸索好正

例子?

落雨跟怪會易d

過雲雨

係木既野就會燒得著
鐵既野就會磁得起
一開始摸索好正

例子?

打火石加木會生火,落雨會消腳步聲,落雨爬岩會滑落,炸彈掉落水引爆會炸死魚,戶外帶鐵製武器行雷個陣會被劈,係沙漠雪地行路會慢啲,沙漠早晚有溫差,火山地區就咁拔箭會即變火箭,用火把以外嘅木製武器點火會損壞,裝備火劍係身可以禦寒,仲有好多 玩左差唔多兩個星期,欲罷不能,好多解謎都好正

d怪夜晚會訓覺, 仲會擺低武器
一開始摸索好正

例子?

打火石加木會生火,落雨會消腳步聲,落雨爬岩會滑落,炸彈掉落水引爆會炸死魚,戶外帶鐵製武器行雷個陣會被劈,係沙漠雪地行路會慢啲,沙漠早晚有溫差,火山地區就咁拔箭會即變火箭,用火把以外嘅木製武器點火會損壞,裝備火劍係身可以禦寒,仲有好多 玩左差唔多兩個星期,欲罷不能,好多解謎都好正

d怪夜晚會訓覺, 仲會擺低武器

同埋爬高個氣溫係慢慢跌
係沙漠村度淋水會降溫
有無人知korok forest個shrine 點解?

邊個shrine

第一次入去就拎木頭點火
拎住跟住火光行

個牌 叫你睇星星

個牌 叫你睇星星

數每一行有幾多個星座?

唔洗咁複雜, 拎住火把跟住D火方向行就ok

個牌 叫你睇星星

數每一行有幾多個星座?

唔洗咁複雜, 拎住火把跟住D火方向行就ok

人地講緊點解個shrine啊

係呀數每一行有幾多個對應返wall既星座
打晒四隻神獸 拎埋大屍劍同個90盾係咪可以收得工唔救公主 玩dlc果d線?

幾時都得
救完都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞