[Switch/WiiU]Zelda 薩爾達傳說:荒野之息 (13)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
體感碌波波點玩
咁大條gap碌到落去咩

shrine 個人上去個彈珠台打個波落去

unlock memory 個到個shrine
有個體感碌波波既迷宮
最尾反轉個迷宮 用平面玩搞掂

我都係用底玩

拆個joycon出嚟會易啲控制

想當年,我玩到瞓左喺度
我嗰時無諗到用背面
我係整跌左個波
之後就個位俾粒波
重新出黎嗰時跌啱喺個出口前面
之後就直接倒佢過去

好似有啲1999
體感碌波波點玩
咁大條gap碌到落去咩

有個體感碌波波既迷宮

我都係用底玩

想當年,我玩到瞓左喺度
我嗰時無諗到用背面
我係整跌左個波
之後就個位俾粒波
之後就直接倒佢過去

好似有啲1999

首先反轉少少等佢爬出圍欄 去左對住出口嗰行
之後扭左比佢碌
臨出口嗰陣勁快向反方向扭
因為慣性個波會繼續碌向前
但maze platform 已經高過對面platform 所以粒波出左maze會自然跌去目的地
唔小心打死左Ganon
先得32%

Ganon 城隻人馬可能仲勁d

白人馬都勁過佢
我開左好多shrine黎做傳送點
但無入到去玩
係咁樣係咪唔會計%

http://www.ign.com/wikis/the-legend-of-zelda-breath-of-the-wild/100_Percent_Completion_Checklist

痴撚線,seed佔左成72%

點解冇得殺啲仆街korok

我都啱啱爆機打完Ganon
得29.03%
巴打條link話有900粒seed 屌我得100
btw同之前巴打講嘅感覺一樣,睇完爆機回憶片,個save返去屋門無打過咁 好空虛 好想睇下變返好嗰個世界
點解隻game啲怪咁奇怪
人馬重勁過大笨象個大佬多多聲
點解隻game啲怪咁奇怪
人馬重勁過大笨象個大佬多多聲

石怪 大骨 獨眼肥仔可以秒殺嘅怪有一大行血量
最難打嘅人馬竟然冇
希望仲有人
【CEDEC 17】《薩爾達傳說:荒野之息》任天堂全新開發方式下誕生的完美遊戲世界
https://gnn.gamer.com.tw/4/152054.html
有無巴打放驚
體感碌波波點玩
咁大條gap碌到落去咩

有個體感碌波波既迷宮

我都係用底玩

想當年,我玩到瞓左喺度
我嗰時無諗到用背面
我係整跌左個波
之後就個位俾粒波
之後就直接倒佢過去

好似有啲1999

首先反轉少少等佢爬出圍欄 去左對住出口嗰行
之後扭左比佢碌
臨出口嗰陣勁快向反方向扭
因為慣性個波會繼續碌向前
但maze platform 已經高過對面platform 所以粒波出左maze會自然跌去目的地

最難玩係當個波棒球咁打果d
唔知點解我次次入Korok Forest都會lag機
有無巴打都係咁,洗唔洗拎部機去整

Same
太多隻野一齊郁

lag機森林

Same
太多隻野一齊郁

我係個畫面一影到插劍嗰個位先會lag
古代盾係咪唔值得買 自動反激光好似好爽

反但好似唔會反彈番俾對方?
唔反比對方,假硬直好似無乜用

唔反比對方,硬直好似無乜用
古代盾可以反激光?!

屌我master mode 都打埋 封左塵成個月 宜家先知

今晚拎出黎試下先

Cannon 啲激光反唔反到?

自動反射
利申
成版盾都係佢
會扣耐久

自動反射
利申
成版盾都係佢
會扣耐久

一個盾可以反32發

自動反射
利申
成版盾都係佢
會扣耐久

一個盾可以反32發

Hylian shield都好正
幾乎唔爛

自動反射
利申
成版盾都係佢
會扣耐久

一個盾可以反32發

Hylian shield都好正
幾乎唔爛

反ganon幾下就冇
終於打贏劍的試煉
可以replace左圖鑑幅神劍柒相
終於打贏劍的試煉

終於打贏Beginning trials
第十層要用無限偷襲大法

Middle同final難麼
終於打贏劍的試煉

終於打贏Beginning trials
第十層要用無限偷襲大法

Middle同final難麼

不停打哂佢地落海就得
之後掉rune bomb
最後hinox本身輸左次
後尾發現有楝建築有窗口可以狂用箭射眼屈佢

同埋打完middle入final我發現middle個食物效果仲喺到
即刻食左三階防30min打final
唔洗食加攻因為
5層打骨對面得幾滳血
5層打火屬怪冰劍一下秒
再5層打雪地拎火矛火杖
30分鐘夠用15層
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞