[Switch/WiiU]Zelda 薩爾達傳說:荒野之息 (13)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
超級新手問題

我想問用弓射怪有無咩要訣? 我成日都要度好耐位先射得中

我都係手殘派, 玩耐左就好d

一係唔好用體感先,用磨菇較位定啲

有冇撳ZL lock怪

唔識lock怪 母雷公咁遠都lock到?

咁又唔得

新手建議唔會熄體感, 習慣左之後好好用
唔用體感=玩CS用十字鍵控視角

thanks 咁多位 一開始我唔知體感都控到
依家射準左好多
點改制?

加號>R>R
啲Yiga Clan好撚煩
郁啲就吹雞
郁啲就吹雞

用忍裝啦
岩岩拎完相機
聽FD講可以用相機轉SENOR
但係我影左好多張OPTION都係得SHRINE 簡
係咪要升級左個相機先 ?
岩岩拎完相機
聽FD講可以用相機轉SENOR
但係我影左好多張OPTION都係得SHRINE 簡
係咪要升級左個相機先 ?

郁啲就吹雞

用忍裝啦

用左都係咁
同埋做緊細路搵武器個任
諗住打一隻先
點知咁撚難打
終於解晒把劍三個挑戰
最後一個真心難,玩咗五六次先過到

古代箭屈咗機,過咗第一層休息位後無腦過
玩左10日
好好玩 停唔到手
練緊刷人馬
玩左10日
好好玩 停唔到手
練緊刷人馬

刷完人馬就冇野難到你
接觸左10分鐘到
係新手村起完個塔跟住亂行見到個機械人開激光射我
我要唔要打爆佢?
唔打爆佢之後要點做 周圍行 好漫沒目的
接觸左10分鐘到
我要唔要打爆佢?

你打唔爆㗎 一開始未夠攻打爆guardians
你見唔到呀伯咩
起搭之後佢會叫你去4個shrine
接觸左10分鐘到
我要唔要打爆佢?

你見唔到呀伯咩

有,但係去果到盡頭會直接掉落街
接觸左10分鐘到
我要唔要打爆佢?

你見唔到呀伯咩

有,但係去果到盡頭會直接掉落街

姐係地圖上果幾個顏色點
玩左10日
好好玩 停唔到手
練緊刷人馬

刷完人馬就冇野難到你

其實已經刷到 只係練緊無傷
有冇巴打知而家一手幾錢?
終於解晒把劍三個挑戰
最後一個真心難,玩咗五六次先過到

master mode?
玩左10日
好好玩 停唔到手
練緊刷人馬

刷完人馬就冇野難到你

咁勁十日就打人馬
玩左10日
好好玩 停唔到手
練緊刷人馬

刷完人馬就冇野難到你

其實已經刷到 只係練緊無傷

其實無傷都唔難, 最緊要D武夠勁, 用把60攻大師劍打好正, 可以打死兩隻金色人馬先壞~~
玩左10日
好好玩 停唔到手
練緊刷人馬

刷完人馬就冇野難到你

咁勁十日就打人馬

呢排做廢青 每日都玩成10個鐘
野蠻人同古代套裝都刷到上4星
賣馬嗰個任
原來唔可以收完錢斬死佢
打完四神獸究竟可以去邊度搵moblin club比個細路睇

返去great plateau?起始區域啲怪應該低級啲?

返去great plateau?起始區域啲怪應該低級啲?

買齊photo再用sensor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞