[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#107

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
點會大 岩岩好
想買隻32'' 4k 144hz mon, 會睇netflix,文書,同打機(普遍fps, lol , 唔算高要求唔係玩3A)

見巴打幾個月前有推過g3223q 依家仲推唔推薦?

同埋視距大約50-70cm 應該都夠?
c2 我上網個mon分左右兩邊用剛剛好
係呀 c2 真係唔買唔得 太好用了
我而家張檯o岩o岩好兩隻27",度過如果換C2既話左右兩邊短過而家好似怪怪地

正到
咁近窗要小心
OLED怕熱
條邊幾幼
用得好就唔洗換啦
想問下laptop連mon打機有時會突然黑mon點搞
我用緊部gaming laptop另外連mon,個mon用DP port先出到1080p144hz而我部laptop只係得hdmi output,所以買咗條hdmi to dp 轉換頭。
平時睇片做嘢就冇事,但一打機就間唔時會黑mon 1-2秒,有聲出都郁到就係個mon會黑晒。
laptop係MSI GF66 11UE(3060),moon係BENQ XL2411P

有冇師兄知點搞 定係換嗰個mon用hdmi直出會好啲? 
冇的,LG售後=上嚟同你望兩望,見到有問題都格硬話冇問題逼你簽張維修單 搵返鋪頭換貨好過

好大機會係條線問題
42吋做電腦mon=弱智 除非你張檯深80cm以上,另外冇得較角度
白痴一問,而家我有兩個mon 點樣可以用一部電腦extend 晒落兩個mon? 我laptop 得一個hdmi port
有冇type c?
4k 144hz for gaming有冇推介想要27~28吋
laptop 有 mon 冇
岩岩先發現原來LG C3 G3有個比較少人提既新功能
就係Multi View終於可以做到雙HDMI同時顯示
https://youtu.be/dZx1jUoizGk?t=384

電視黎講好似無見過其他牌子做到雙HDMI同時顯示
終於可以買個大電視一邊打機一邊睇直播
睇黎LG C2 42"既全球狂熱令LG見到條新財路

希望罪大同三叔都可以跟下機就好
Sony 同 samsung 都有 multi view
講緊雙HDMI同時顯示
想買隻moon駁laptop打fps
27吋 2k 144-165hz 非曲mon
hdmi最少要2.0 最好有埋usb位
budget 3500樓下
ching們有冇推介 唔該晒
USB-C To HDMI Cable
淘寶好多
或者收隻2手PG279QM/AW2721D, Alienware嘅話有咩問題直接第二日上門換機俾你
4k 144
27 m2v
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞