[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#107

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
峰值有1400nits
Full screen 持續都有800nits
數據上幾強
想買個4k 27”,筆直5000-6000
暫時想買lg 27GP95R
多數玩wow同steam嘅rpg
呢隻Mon大家覺得點
Sony係自己造唔係用中國代工
M9個價好雞肋 行貨已經等卡LG 32 美森都等於27
代工廠都有好多間的ching… 得啲傻鳩先會喺香港買電子產品
27"2k高hz有冇咩好推薦
打機睇片用,目前睇中aw2723df,
暫時唔會考慮oled,貴加burn-in問題
618部pg27uqr 好似好抵玩
有冇人試過運落嚟香港係咪安全
代理啲貨咪又係喺大陸運落嚟。。

有得順豐直寄就直寄,冇就順豐官方集運,再唔得就SFBUY順豐集運,總之全程順豐就ok
琴日已經買左ASUS VG27AQ
張RTX3050完全推得郁2K GAMING同YOUTUBE 播4K wor....
RUN緊1440P 120HZ
好彩無貪快買埋DISPLAY CARD...
3050,你咩game

btw mon幾錢
細食game就ok
換咗張新顯示卡而家望落個MON用落冇問題
唔該晒Ching
請問下張枱60cm深 可以再拉出10-15cm左右
買c2會唔會睇得好辛苦
主要睇下戲,打機 fifa,diablo 之類既
有時要開word做下功課咁

諗緊c2定雙mon好

Btw間房準備裝修
張枱既深度應該唔會變 但就會長左
想裝完先買c2會唔會太遲
大概2個月

Thanks
補充多樣野 只係用緊3070
請問邊間做到1600人仔
你屋企電幾吋?
或者出去揾42吋電視試就知感覺囉
淘寶廣西旗艦店領卷-100

之前618優惠滿500,減100咁上下

香港有店賣可以問下價
65吋
會去睇
但3070推唔推得郁4k
我唔係好識電腦野,我個frd叫我換埋張display
我就唔想換住
1080P輕鬆打下DIABLO4 , 唔玩電競GAME
3070 4k下
你接受到3A開中低畫質~60fps就得
玩一排接受唔到先升囉
4k除左打機淨係睇片已經唔同哂啦
明白
去睇睇試試佢先
不過要諗下幾時買
依家個位就放c2落去就冇位放喇叭
但裝修完先就唔知仲有冇貨…
有dlss嘅game應該唔洗開中低咁慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞