[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#107

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
打fps game就最少上144hz啦
如果只係lol, csgo, 4k60hz都應付到既mac
m9 新出好似冇咩人有comment咁
8000蚊內會唔會有啲比m9好既27"選擇
要support ps5 既4k120
我會考慮Gp27u or xv275k p3

M9背光分區太少同埋黑位唔夠黑
出咗成年先係香港出 唔算新啦 又貴唔係特別好
買新個隻1440p 240hz OLED 啦 好野黎,直上大師
法國玩槍驚點都要上2K
我4080用緊m28u 理想係換c2
上車未

42c3好似成12-14k
上到42c2尾班車嘅人 真係恭喜晒
檯深60cm擺唔到42 等幾年換屋先大搞 不過到時可能vision pro搞掂晒
聽講vision pro 都係冇一般4k display咁清
平平地買隻27g1s 幫到你
有冇d 係3-4k 唔洗4k 120hz都ok. 普通用
想買個4k 144hz g-sync mon
玩3a大作 睇下劇為主
最好32” 但27”都接受
5000筆直
有無咩好介紹

用緊4070 唔追求極端畫質設定
係咪買4k 好過2k?
想搵個4k mon
27-32吋
曲直都可以
Budget 5000 內
平時睇YouTube or Netflix
極少情況下會打機 最多玩LOL

如果咁既情況 有無咩好選擇?
本身用緊隻dell mon, 最近買多隻lg mon 做dual mon , 但平時用用吓會突然2隻mon一齊no signal and enter sleeping mode
部機就冇熄到 / 冇死機 因為過多大約10秒佢會自己connect 返有signal
試咗update driver同 reset mon setting 都係咁 係咪display 卡問題? 用緊1660ti ,2隻都係出DP

COMPUTEX好多新款
舊款幾時減
咩牌子會比較好
如果雙mon係咪2個一樣size會好d?
想問下呢 點解我上網搵Acer Nitro XV275K P3 會有兩個樣
用緊gp27u 都係咁嘅玩法 駁埋switch
我訂咗XV275K
應該啱,冇咁快取代 但佢一出我覺得個步伐會快左好多,原本以為要好耐嘅野應該會快左到
C2 OLED睇戲返唔到轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞