[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#107

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
唔知你想表達咩, 今年嚟講1080p除咗360Hz Fast IPS同埋540Hz E-TN(PG248QP), 其他都搵笨柒
4千 VS 7千 VS 一萬...
價錢係有分別...
另外有ESPORT PRO 加持(好多PRO 都係放到個MON 好近, 27寸反應慢左) , 你講到佢一文不值. 我又唔覺囉...

(利申, 我都想轉2K...)
Fast IPS 360Hz: 3000-4000, 特價嗰陣2000頭都買到

XL2566K: 4900

PG27AQN/PG27AQDM: around 7000-7500

係都要喺買行貨咪俾貴幾千蚊囉

俾5000蚊買隻乜都做唔到嘅TN mon11/10
真, 除左打機自我感覺良好之後, 係無咩用... BENQ 又唔會賣平俾你...
咁即係邊間買到水貨
熄咗g sync得咗射射
7000-7500 係人仔喎 ...

HKD 4880 360Hz TN.....
HKD 7740 OLED ( 睇字起格, HDR 唔算靚, 係打機同對比度高,有純黑)
HKD 8,289 IPS ( 睇字唔起格, 有ULMB2 玩 , 其他IPS 問題)
人仔咁同香港買有咩分別...
錢多係香港買?

HKD 9000 OLED
HKD 12000 IPS
輕鬆打機應該睇色水, HDR效果 , GSYNC...
咁oled都係貴8舊水啫,慳8舊水買水貨不如港行
競技驚唔睇呢啲...
高手打LAN, 都俾人迫用某品牌MON... 咪一樣照打...
LG C2
廳用緊
7000-7500 港紙
有無LINK 睇下?
個自動調光垃鳩圾

你會見到畫面光度成日高高低低,even環境光度一致
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞