[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#107

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
係,較返no scaling就ok, 另外perform scaling on揀GPU剔埋override, alt tab快啲input lag少啲
27吋mon變25吋就較2368x1332
thx ching
2KMON可唔可以撈1080P MON一齊用?
如果買個2K 主MON, 但仲有兩個1080P副 MON,
可否3個MON一齊用? 有無得咁SET?
主MON 2K, 副 MON1080P?
thx
依家入asus vg289q是否不志
只求4K 唔洗高FPS
sure
你鐘意1個4K 1個2K 1個1080都可以
甚至3個MON 唔同HZ都可以
但實際對電腦有幾大負載依層就唔清楚
明白 謝戲你
push下有冇人知點做
想問下如果個mon熄咗之後開唔返(撳power制無反應)
但重插條電飯煲線又開到會係咩問題
新mon嚟 唔夠一個月
更新下先
啱先試過用screen recording再用另一部機睇
發現啲白線會喺條recording睇到
咁似乎唔關我個mon事?
咁到底係咩問題呢
有無mon arm 推介,筆直~400
顯示卡問題
試過換咗條電飯煲線 一樣呢個問題
直接插牆插頭 無用拖板
一陣試下插第二個插頭
佢奇怪在唔係次次都出事 我都唔知點樣觸發到佢奶野
次次出事都係蚊咗條電飯煲線 再蚊個插頭 再插返哂落去 又開得返
我試過 mon 條電線個三腳插頭是有 fuse 果種,可能拖地時撞到個火牛攪到燒左 fuse,換左電線插頭個 fuse 或換過條電線就正常番。
有冇人買左Lg 45 oled 21:9 個部,望落好正

但又怕太低解像度唔慣
換過條數據線, 好多時都係線有問題, 如果換完都係咁就mon問題, 有其他GPU/電腦可以試埋, 或者插底板, 但可能要去BIOS開返個iGPU
新買 innocn 27m2v 唔係好光 係咪正常
試過換線 都唔得
原來dp線都會導致個mon開唔到機
聽日買條新試下先
唔正常
Mini led唔光冇乜意義
我個iMac 5k仲光過佢 有無得check 係咪要換了
4K 27” 144Hz, 有邊款推介? 想係京東買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞