[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#107

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
想買4K 144 32”, 有冇推介?
都係賭仔
過到海咪神仙
落黎香港爆mon 咪就係要total loss

不過香港都唔好得去邊,有死點都係要硬食

amazon 果邊退貨怕怕,而家啲人玩爛個policy
退貨好似剩係包20鎂 郵費

岩岩問順豐果邊又話唔收mon呢啲易碎野
C3賣到斷晒貨

得返啲賣剩蔗C2
C2抵玩過C3啦
LG 樂金 27吋 UltraFine 4K 超高清 Nano IPS Black 顯示器 27UQ850-W
LG 樂金 27吋 UltraFine 4K 超高清顯示器 27UP850-W
請問邊個好D?
27UQ850好d
係新款IPS BLACK PANEL
但咁既價買4K144HZ好過啦
IPS BLACK又唔係真係咁勁
thanks
不用高hz 想畫面靚D
想畫面靚就搏mini led(XV275K-P3/GP27U)
或42吋4K OLED
或27吋4K OLED
本來預4千幾
XV275K-P3 值得上喎
4K OLED 27E1N8900 都係4千幾
打算買Cooler Master 個部GP27U Tempest,口碑似乎唔錯,會上4080跑2-4K(視乎遊戲),如果上4090Budget就只夠上M28U,點揀?
Philips 飛利浦 27吋 4K OLED 顯示器 27E1N8900 27E1N8900
(27" 4K OLED TYPE-C HDR400)
HK$7,980-7,990
price.com.hk 8千既?
非香港

XV275K-P3/GP27U
咁呢2個點揀好
XV275K-P3有HDR1000 峰值亮度又高d 又平d
XV275K-P3係咪好d
有冇打PS5電腦mon推介?
BUDGET 3000左右
兩隻SPEC好接近
咁買xv275k-p3 平d
唔該晒師兄
建議盡量睇下實物先
今日行過見到XV275 P3
高對比加埋佢d色水 有d唔自然同假 好重味精
要睇setting啱唔啱
好多時播緊SDR片 但又走用開廣色域MODE就會過飽和
我都15,16緊呢兩隻
淘寶XV275K做到3799 RMB
但係計匯率計運費,同香港差幾百蚊,好似唔值博
華碩+自營 有三間,邊間先係真
京東嗰2間自營都係真,淘寶就全部都唔係官方,純掛名扮官方,不過係天貓基本上冇問題,只不過唔會夠小雪人平
Cooler master = dog shit
GIGABYTE = more shit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞