[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#107

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
Viewsonic 24”/27” 2k Mon有咩型號推介?
想跟機,但大陸版有咩分別?
電視功能有冇鎖netflix/youtube 個d?
同我裝幾百套……同理
MON夠大+解像度夠高爽YY
有無效果圖
呢隻啲色柒過冇QD嗰隻,2K 180Hz只買VG27AQ3A-L, 平靚正
Laptop 係幾年前既2070max-Q 有咩mon 推薦
諗緊XV275K P3定係Sony M9
其實係唔係揀得24吋就唔好諗2K MON 啦?
因為土地問題真係用唔到27吋, 24吋可能都窄窄地
24吋 筆直2,3K左右 有咩揀呀? 最好可以上到2K MON
岩岩買左4070 有得玩DIABLO, 想買個新MON玩
自己個個係21吋廢廢AOC MON
咪aoc隻$1799 2k165hz q24g2有行貨,其他如philips隻2k165phz既要京東
平時睇動畫同戲多, LG 27up650係唔係一個好嘅選擇
同價位仲有無其他推介?
就買呢個
想問下有無kvm switch
冇,同埋control menu個排制㩒到手指都斷
睇youtube 啲片同testing 仲好 我一般用家淨係識分清同矇 冇乜研究
呢款唔係lg panel
望下實機先
779唔敢買啦屌
想問吓 27寸 4k mon有咩好選擇?
budget 4-5k左右
睇緊

KTC M27P20 Pro 144Hz miniled HDR 1000 $5000
LG 27GR93U-B 144Hz ips $4300
AOC U28G2X 28" 144Hz ips $3600

想問吓呢幾隻有冇啲咩大問題?同埋邊隻顏色會比較好?
會唔會有其他推薦
SONY啦。。 Acer啲造功真係好差,唔信嘅自己去腦場撚下,啲firmware又柒
700幾嗰隻唔係2K嚟,同埋24吋2K 165Hz係京東方面板,啲色冇27” 友達嗰啲咁好,Quality control都冇咁好
PG27UQR best imo
京東買ok ?
定買行好d ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞