[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#107

1001 回覆
1 Like 3 Dislike

就算係A90k/A80k個種semi-glossy都會灰灰地嘅感覺
43吋正路都唔會好似27/32吋mon咁近睇嘅
白色一撻撻 又暗
去旺角間豐澤睇完再睇sony 部a90k就會明
你有冇自己去較setting先? LG係冇咁光,所以咪叫人買ROG, 就算係27GR95QE都唔會暗過A90K/C2
mon好似唔係特別針對畫質
TV標準mode畫面會有加光處理再加上光面 睇落搶眼好多
掟爛有無得追
3050 唔知佢問咩畫質
你係咪有睇實時fps
唔窒, 順玩就已經ok, 唔追fps黎打飛機
唔窒係主觀感受
Fps個客觀數縮
3050 唔知佢開咩畫質
sony m9咪又係多bug
利申用家
你怕壞多過運過黎出事啦
全中高
係咩 會唔會係更新完firmware冇reset 以我所知啲bug都fix得七七八八
退/換,運費amazon cover, 你喺淘寶京東買都係一樣,只要唔係用第三方集運有咩事都有得退換,不過程序上麻煩啲
2K玩係咪好爽
我steam有四百幾隻game響SSD, 要逐隻入去set 1440p....
希無方法一次過響GeForce Experience SET...
你想玩game用2k?
steam幫你預設咩解像度?
32做黎做文書已經有d太大
你要咩都full screen用先會覺得太大
4K理想用法係分屏當多MON用
比如我自己習慣左上睇片 左下睇股市 右邊全版睇網頁/文書
又或者要文書AB對比時左右各開1超方便
你MON太細/解像度太低都做唔到咁爽
本身我都驚太大買左42" 4K
而家都嫌細
下次再買會上55" 分4屏用果時爽D
同埋D頂級技術得大吋數先有
呢度對27m2v評價係咪麻麻?
頭先上EPC見有人分享拆機嘅片,睇完即刻唔敢衝
你視距有返70-80cm就唔會
如果有8k解像度 我先會考慮分4個screen用
4k分完得1080p太矇
搭單請教
4k 32吋比27 ppi低 如果用黎執圖 肉眼分別有幾大
如果你用最佳視距就冇咩分別
距離較遠 ppi要求較低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞