[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#107

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
X32 FP=友達AMLED
XV275K P3應該不是友達AMLED
VG28UQL1A
XG27UQR
PQ27UQR
4k mon 邊隻好?
2000fun 落到40xx
PG27UQR
27吋2k 攻頂係咪得 pg27aqdm同 27gr95qe-b揀? 主要玩fps 同diablo 4
PG27AQN/PG27AQDM

唔好買LG嗰隻,垃圾調較垃圾售後(親身中伏)
B站/youtube search小雪人,best monitor reviewer
c to dp好少見
mini hdmi to hdmi得唔得
27GP95R係咪都一樣咁垃圾?可唔可以講下點垃圾法
[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#107
https://lih.kg/bzpKDBV
#69 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
27GP95R 係4K 160Hz嚟,現時3000幾蚊買到性價比都高嘅,但OLED就唔好買LG嗰隻,色唔準,preset色溫高勁奇怪,又唔夠ROG嗰隻光,個stand勁反人類
但買就一定買PG27UQR, 最新友達7.0 panel, variable overdrive, 樣靚而且個stand用起身舒服,仲要平過LG, 另外我見好多用LG NanoIPS嘅人都話刺眼
樓上有巴打講lLG果隻40xx 不過JDPG27UQR反而仲貴,小雪人review都好似麻麻咁
建議追下post, PG27UQR 3000中買到,小雪人唔夠睇就睇埋monitor unboxed同optimum tech
果d低位價問極都無陣間睇下先,唔該巴打
想知點解?跟mon冇?
原裝線全部有問題,會花mon
收到 我之前去腦場諗住睇下display點知冇 又話要訂咁 諗住等多排有display先買 巴打 你係用家?
叫間垃圾代理聯強食屎啦,冇貨、賣得貴過人、售後有=無,打電話去問批貨幾時到就勁串咁同我話唔知,自己問返鋪頭,大佬啲貨係你入你唔知幾時到 我同偉大祖國啲電商買平2000包無死點仲有得退換,得啲傻閪先會喺香港買
用咗1個月左右,好過之前隻27GR95QE好多
你係邊間買老淘?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞