[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#107

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
舊post資訊太舊 唔copy了

唔小心推到1001大家繼續
Innocn mini-LED性價比係幾高 畫質都靚
但間野係深圳 唔驚qc唔好咩?
有冇人知今年仲會有咩miniled mon出, 想要Neo G7但唔多夠位放,買Asus 隻 PG27AQDM但又見唔cover OLED burn-in, 正打算入手27M2V, 睇埋RTINGS測評都幾高分, 但係大陸牌, coolma隻GP27U又software差,VRR又flickering, 唔知點簡好

除咗三星同大陸企業
其他mini led都係吹水
發佈咗4年都可以未上市
搏一搏
25-28* 留下 4k 60hz
係咪都係揀vg289q
3k budget
等緊三星新果隻G9
唔知幾時出
睇下今次又會唔會有大量爆Mon慘劇
c2 送到暫時做住電視先
屋企人好impressed
MSI G274QPF-QD定G274QRFW正d ?
隻白色又唔錯
但冇QD=垃圾?
如果係$8000內有冇啱Mac 用,27”內嘅Mon
Studio Display 有啲太貴
想知有冇性價比高啲嘅選擇

做執相個類嘅工作 少打機
依家用緊Dell UP2716d 想升級
32” 4k60

而家買ew3270u 會唔會好on9

定係p3223qe 會好啲 但無喇叭

少打機 文書睇片多
唔升級都可以
除非想用HDR
G274QPF-QD 反應太慢
有QD都冇咩用 一般得HDR先用得著咁廣的色域
但佢個HDR背光又太弱

G274QRFW冇乜review唔敢講
差唔多價位之中有咩推介?
主要間唔中打下ps4
唔係長期玩
打機既話多左選擇
除左benq 之外多左
woled
ulmb2
有冇咩型號介紹下?
27gp95r oc行160Hz 畫面一轉某啲軟件會閃一下 行144Hz就無事 咁樣係咪條原裝dp線唔夠力?
另外dp線會唔會有介紹?
開咗g-sync?
好似有
有影響?
xl2566k 大家點睇
以前試過關咗會無事 唔知你部得唔得
24吋有冇mini led?
想買隻portable moon 打switch。大家有冇推介?
我都想個評價係點,想買黎玩fps game例如apex,用3080ti應該穩定到個幀數?無知一問,其實CPU有冇影響個幀數?定係睇張display card夠勁就得?

同埋黃金有冇實品可以睇睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞