[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#107

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
呢個月應該會見到街有display 啦
官網依家都開始登記預訂
宜家用緊1080p 144hz,岩岩出左張4070ti 諗住換mon
諗緊換2k144好定240好
其實144hz上240其實係咪分別不大
有冇巴打有推薦

利申:會玩fps ,budget 預4000左右
LG 27GP83B?
即刻登記左,如果13k可以試試
問想下 用緊kd25f 主要玩fps 但呢排追緊d4沖緊lv 頂唔順佢啲畫質 有冇咩2k mon 介紹? ps: 2080ti 9900k
https://youtu.be/ydAllLlNzLM
試下cleantype text tuner有冇用
想請問各位

LG 27GP95R 同埋 Asus PG27UQR 揀邊一部會較好呢?唔該
禾刀想要24吋2K
做等等黨算
條友擺低個dislike就走咗
Ching 有冇考慮過 32inch 4k
32吋應該唔夠位,不過4k144唔會推唔到咩
試過 我諗唯有要換過張顯示卡搞好個輸出格式
上到 但唔穩定咁囉
常玩fps就一定2k240
acer mon點睇 台灣?
屌佢老母acer隻2k180hz mon賣緊1600,屋邨電腦鋪賣2500
我自己都 struggle 緊換 27" 2k Oled 還是 Samsung 32" 4k mini led
我既睇法係,3A 大作唔好諗 144fps啦,除左 4090推得好之外,其他卡都係ard 100 fps。係玩 LOL / Apex 呢類先有幫助。

利申: 用緊3090 + 垃圾 2K 144hz VA mon
gp27u關左機之後粒mon燈係咁閃好煩
4k mini led
上咗4k先

27吋oled霧面唔係特別靚

我用緊哩部
咁2k240有冇咩好推薦,暫時見到 MAG274QRX WQHD 好似唔差,或者m27q x
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞