Olympus/Panasonic M43用家討論區(24)新鏡90mm微距

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
你地係未用 awb?
就咁用 standard / portiart mode 影
影人係
auto wb
off auto warm
用portrait 影, 對比彩度就default
鄭仲謙
準備去旅行
諗緊帶G9 定em10 就算
Olympus post 巴打都好客氣,唔會有事既
很久不見
星際 數碼城
最近用緊咩機多呀?
都係個部睇下有咩新消息
再考慮出唔出多部機
想收部新淨Lx100Mii玩下,有無巴打割愛?🤔🤔🤔
X2
各位Ching, 想買支12-100F4 比OM1去旅行用, 想問去邊到買比較抵買?
唔該晒
唔介意佢一次過岀GH G GX既phase detection版
最想係GX
問吓意見傾吓計, 用緊XE4 + GR3 + GR1S
其實GR都Cover晒想影嘅嘢而且好鐘意
但就係冇咗Tele果節

初初買XE4都係為Film simulation, 輕巧同用shutter speed dial
用耐咗發覺我幾需要防震同weather sealing (開始接觸菲林後都冇用Film simulation)

所以想轉會 睇中OM5 (私心鐘意Panasonic 但唔見有GX9嘅後繼機)
鏡頭睇中Vario 100-300mm同 ED 45mm F1.8
搞一輪賣晒啲嘢轉會又值唔值,達唔達到我想要嘅嘢呢?
https://www.43rumors.com/fully-leaked-panasonic-g9ii-images-and-specs/#disqus_thread
GH6既相機版?
S5ll既M43版?
[膚淺]個人好like機頂LCD仔覺得咁樣好pro
啲鏡平到你買5-6支都可以只係幾千蚊
結果 由7.5 去到 100-300 都好易引你買

除非你買pro lens/ pana leica 果啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞