Olympus/Panasonic M43用家討論區(24)新鏡90mm微距

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
想問下引閃有無推介?
喺普通光源下影企定定嘅嘢嚟講,sensor技術其實冇想像中進化咁多,所以唔使太介懷。
下次如果你影到張 有問題嘅相可以試下擺上嚟 (無人樣), 相信各位師兄可以俾到啲意見你
玩m43 用家正常都知邊位係里卡豆
佢用m43 舊機同新ff 都一樣出到靚相

當有呢d 心魔出現建議升做ff
很久以前喺mobile01睇O大用E1用到神既境界
那時就係咁決定入Olympus
不過細個無錢到之後先入返E1
諗係無法解決心魔嘅,想就行動,雙修啦,攝影不應只有一種工具的,都濕咗個頭,唔爭在濕埋個身
我而家爭扎緊用O機O鏡好定P機P鏡好...
佢真係影得超靚,我相信俾傻瓜機佢都影得靚過我
[心理作用] 同一支425奶/大25奶插GH5s到影出嚟個色tone 好過EM1III
Btw 有冇人有TG群組
同埋想執個取景器
好唔慣睇Mon
都係要轉咗FF 都係發覺影到一樣
或者張張都太淺影深而炒咗

就知咩事
Godox XT2
你影咩?
我可以話到你聽
利申:P&O 雙修人仕
最近買一Pana S5 II (因為拍片買)
Shallow depth of field, low light performance 都係名過於實
IQ係好小小,如果m43用Pro 鏡,分別好細
iso去到om1已經好靚
12800直出jpg好掂

又有幾可要用到咁高丫
街拍 外遊 或者演唱會可能影下
尋日研究左成日O了
而家都諗住P,O 兼用 遲下入手OM1
買Pana啦
街拍GX9 + 15mm F1.4
旅遊用12-60
呢到有冇巴打係ff m43雙修
Pentax LX/ Z7ii(中短焦) Om-1(長 焦超廣)
雙修z
其實只係歷年影過嘅好相同學習旅程都m43,z基本上都係主力
多修
OM-5 +輕便pro鏡~旅行第一選擇
S5iix 拍片
Leica Q2 ~ 街拍夜拍人像
Leica M6 ~ 菲林,旅行人像主力
Sony A74+2470
Em5.3 &Pen F —Tele用多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞