[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (101) 第三次迎接新70-200F4G

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
佢個世界係咁狹隘
體諒一下
兩個膊頭+條頸, 3機
男人重可以再勾多部機
咁哩個時候係唔係為左盲反35150,情願叫人買多支鏡
係盲反所有副廠鏡
唔係GM都係垃圾
咁人地都係講焦段cover唔到姐
一開始有公道大師岩岩黑化左笑死
樓上咪有人講兩頭唔到岸
睇唔到?
金槍不倒真男人
個pin就真係反映晒你地d無知
不如玩埋ff vsc apsc 分唔到就去玩apsc
再玩埋apsc vs 手機 分唔到就用手機算
再玩埋ai攝影 vs 影相 分唔到就相都唔洗影

你係有心想比較人地分唔分到
正常係要出組圖 你咪試下每組出15張相
影唔同題材 唔到光影 唔同色彩
係唔同環境下都冇分別 先叫分唔到
我無話過無分別呀,我弱我分唔到炸我想知有幾多人一望就分到
“有ching有齊2470gmii同2070g”
話左你成日唔睇字,今次又黎啦
係係係,你最有見地
呢種事,除左1635 ching係肯出黎分下相
你都係深潛架咋
我講緊你overall個句
有幾多人會買重覆焦段
你就真係緣木求魚
爆po爆po爆po
係我唔岩, 冇錢買曬2支鏡. 淨係可以上台仔forum到搵圖黎比大家睇
等我儲下錢買齊2支鏡再上黎影比你分
利申冇持有任何類似24-70焦距既鏡
咪就係話記得呢到係有人同時擁有
想佢出黎分享下

你想點呀,好簡單中文wor
即是上次你cap唔到圖屈人話盲推,比埋下台階你都算
呢家又黎唔睇字就9覆
一見到支2070就起哂鋼做咩勁
雖然話一眼睇唔出係日本?
唔係話張相好靚但係我又唔覺得張相唔好?
可能我自己都鐘意乜都影
正評俾巴打開心些牙po圖的
死都唔做最後一個
不如請大師你幫幫手搵下比較圖或者俾d有公信力既source出黎俾大家學下野

我唔係好清楚要點樣先為知「正式」既比較
有論點反駁就駁啦
我大把post都冇覆啦
不過我都唔洗扮專家
事實除左第一張之外 我冇辦法100%肯定

覆埋你,咪我我避本來apsc ff 手機粒sensor就唔同
同等效焦距下一樣光圈本來深淺景就會差好遠
你舉出個例子肯本就同 gmii with副廠冇得比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞