[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (101) 第三次迎接新70-200F4G

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
冇盲反過,由頭到尾都係通緊係段,冇講g唔gm
叻唔切咁
對於唔拍既我黎講對於電zoom鏡有莫名既反感
唔知其他巴打會唔會咁,最好試下先
呢到有巴打持有,我對電zoom印象都係麻麻
以前玩過om支kit係電zoom,超唔耐用。
冇人反GM,但係你推GM推到好樣衰
頂,罪大幾時公佈出16-35gm2,同樓上巴打一樣想入16-35 f4,但驚夜晚f4光圈唔夠大
如果原廠王牌焦段都唔好賣就死得啦
有邊間工廠2470係唔好賣
我睇番大阪夜景d相真係用緊f2.8冇腳架
如果有fd有借黎撚次會好d。
慘在係個腦得番一個字眼,啱用推唔啱用推
有筆直推冇筆直又推,你唔撚係幫緊人,只係滿足緊你自己快樂
咁咪成日都補少少上gm2,補少少上a74
大佬你d補少少係20%差價
仲多過巴士要求加幅。
咩都補少少,有錢我買左Q3當頸鏈啦
部q3好靚但個價夠我買到a74+2支gm
腳又係尷尬,次次去旅行都帶,但係只會返到酒店安頓左女朋友再一個出去影先用
番完酒店,我通常放低佢之後我就會單身走去機鋪打到收鋪。
我通常出去9行9影個幾鐘就返去
始終一齊行果時唔想要佢停低等,換鏡都係1分鐘內嘅事,反而係特登行啲位揾角度影先耐
1點收鋪番到去仲有時間,同香港都一齊住,其實唔差個少少。反而我想玩個部機得日本有,唔玩番香港就冇得玩。
早排拎左去歐洲影 覺得質素好 夠輕 有20好好影
雖然有時想要再wide啲 但20都交到貨
不過無試過低光影 因為好天氣同好夜先日落
質素同輕便 去旅行好好 我自己覺得再重就唔太啱旅行
我都係鍾意質素同重量嘅平衡,再重嘅話拎住一日都係一個負擔。
真呀 去旅行有時行足全日 拎住成日 如果唔夠輕便都幾攰 如果日數多就更加攰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞