[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (101) 第三次迎接新70-200F4G

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
上面貼左test比你玩,玩左未。
Compare 2470gm 同另外兩支。
唔洗理個條友,佢得a74同2470兩種叫聲
好似pokemon咁。

Btw得一支24gm又真係題材少左d。
得一支鏡就唔洗諗,一定鏡行先,上4你要補多8000左右
睇左 我分唔到
等多代先換/第時上r5好過
同同事一齊出去玩,佢3我4
3而家其實仲好夠用,佢個spec同隔離廠中位機差唔多
反而4對比下一d都唔似入門ff。
多謝
通常生日優惠係幾多號會有?
Btw 就算買2875,支24可能會用少左。反而35150+24咁樣可能會靈活d。
但如果會放24就當我冇講過
2470同2875就問下自己有冇咁需要,覺得要完美就2470。但如果2875畫面已經接受到,可以諗下買2875+多支其他焦段多d野玩。fyi gm2都會重過支2875 200g,唔知你有冇重量要求。
24gm 我應該唔放 第一枝鏡 跟左咁耐

可能會想玩埋其他焦距 , 騰龍都吸引 始終平咁多
旅行就28-75算,唔好諗重野
你又有支24唔怕唔夠wide
越黎越想買1635 同2070 兩支f4
焦段寛又輕,係冇2.8要d時間突破心理關口。
3係好夠用,4都吸引,拍片file size細左
又係既 , 諗住影埋女友
所以包哂常用焦距就掂了
通常standard zoom 入面35同50影人就已經最常同最易用到了
85要企到好後,係人多地方d大陸人好鍾意zip係你地中間
之前仲有諗過 索性補一枝50mm 1.4 gm 就算
係呀 所以打消左念頭
之前有巴打講過個買法幾好,可以參考下。
Zoom買16-35 同70-200,定就買50定
咁樣冇中間overlap影人又大光圈d。
可惜之前揀定 就係24mm
依家就唔好叫人買1635啦
經驗之談真係要wide時,24好28好都係唔夠
。最少20先夠用。所以你諗自己需求買咩就得
用緊2070+100400
夜晚都唔點影相
咁都有有f4可以ge但咁樣焦段組合好正。
但仲有另一種搭法係16-35+35150
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞