[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (101) 第三次迎接新70-200F4G

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
呢支有錢真係必入,j出血
上個禮拜水魚水夜忍唔住入咗
之夜
一黎佢最近對焦距離近左咁多我變左用途多左好多
二黎內變焦我一直都想要一支內變焦
不過呢個重量都幫左好多,耐唔做運動尋日帶住佢踩左3個幾鐘單車都仲頂得住
1.4gm 我自己用落覺得唔算太重
長時間單手攞住都冇咩負擔
家陣成日攞出街用
不過同f1.8比係重幾多
可以上罪大試下
試左都係覺得有小小重
咁換nikon買 50 1.8唯一出路
咁搶手,就梗係57折/59折啦
哇,帶住支咁靚嘅鏡踩單車會唔會好大壓力
而家條路盲毛同細路太多,成日要有炒車嘅心理準備,我過唔到自己心理關口帶住佢踩單車
炒到百五折
用個好啲既袋裝住應該OK既
咁梗係入背囊啦唔會掛係心口嘅,所以好可惜多好機會都把握唔到
壓力又無太大留意呢個問題呀其實,入左袋我相信個保護性係夠嘅,咁都出事嘅話我應該無餘力理支鏡嫁喇
學之前嘅師兄話齋,你攞出去影就係好工具姐買返黎擺咩盞浪費左佢

利申:我用prvke,未試過跌所以當佢protect 到
啱 我都要拎出去用下
而家剩係喺屋企影貓嘥晒
想問下各位,如果想買A74 去邊度買比較好
打算由canon轉坑,睇Sony官網$17990 vs 價錢網$16xxx
依家仲有冇話推介去邊買?
肥花
好記得之前跌到14000,但消費卷時漲到18000...
宜家都係貴,但真係想用就無法啦
個人可能會考慮P記s5iix
我都係prvke
我係白色
咁多款相機袋黎計,佢真係差唔多最出街款
謝謝
我等左一個月,日日睇價錢網都仲停起萬6中
萬5以下呢個價錢我估唔出a75都唔會再見到🤦🏻‍♂️
因為諗住成套換,睇埋鏡頭組好似Sony比較多選擇
玩過奸狼,發現鏡頭(金錢)限制太大會少好多野試/玩
開關….消費劵….缺貨….然後來緊又新一輪消費劵

佢貨穩定咗都唔落番價

可以肥花問下價,有時同四寶三洋做到差唔多價。

四實三陽就要全數現金

大舖百記好似都做到16xxx, 食下信用卡回贈/分期

誠哥就偏貴
1.2貴三四千蚊
我想知依個差距足唔足夠比動力直上1.2

我去SONY度試 可能因為場地有限睇唔到個分別
本身大隻 加上以前玩開單反 重量唔係考慮因素
睇REVIEW好多人都推1.4 不過唔知係咪打手POST
因為1.4新過1.2
我都諗唔明點解佢出鏡個次序咁樣
好糾結
SONY 17990 咩?
係邊度睇到?
我見到20XXX
太耐歷史
雖然大家都一致正皮
不過有新貨情意結 唔考慮二手
依支ZA應該唔會有新貨?
雖然我都大推呢支,不過如果巴打指定玩新貨就覺得無謂入佢了
唔會夠
個差距係d抗光暈/黑邊勁過1.2少少,但係完全冇比較冇傷害果種程度,所以先話有情意結先揀1.2

你唔洗明佢個次序,起碼你有得揀先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞