[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (101) 第三次迎接新70-200F4G

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
由頭到你係得你講冇分別
因為唔會有人淨係鐘情於一支鏡
除左呀傻西之外
分唔到同冇分別係2件事wo ching
99%接近咪就係分唔到但有分別囉
會唔會買多支12-24gm撚下
咁樣就可以由12扭到24感受下個分別。
1224gm好少聽人講聽親都係14/1635
重 同用途窄左
真係特地場合用
16-35多35可以掃下街同條女影下。
就快爆post準備唔回post
重有40個, 捱埋去
咁講落, 好似showroom都唔太覺見過呢支野
上唔到正常filter,好難日常用
食下花生算啦

不嬲都係睇自己需要去買,唔係好明有咩好拗
去景點重慢慢換鏡唔比後面屌死?
咁都有得打飛機
可以影埋壓縮有幣有利啦,話哂比2470 2870多左85同135兩支人像鏡。
我自己就鍾意分開重量多d(帶多支 有d孭有d手渣)
但重量同價錢從來都唔係鏡頭缺點係我缺點
又瘦又窮
對於gym撚1kg可能真係冇咩野

想知sony會唔會跟出呢個spec2870 f2

即是帶左幾支1.8出街咁
C記好多F2恆定 不過全部都係衰重
佢重好似係因為粒cmos用緊duel pixel
鏡片一定要特別整會重d 。
同佢又鍾意加防震呢
D傻西鍾意咪由佢囉
咁人有兩個膊頭,買多部機孭咪解決問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞