[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (101) 第三次迎接新70-200F4G

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
見你提及有舊機玩開以為你想一機一鏡頂級配套就算所以無出聲,不過見你問下天涯鏡其實就好多選擇
呢個comment係上個po都係無人答
我覺得應該要搵人出
三張相比買家睇下分唔分到gm先
好熟口面
咁真係好正
用過都說讚
你上個定前個post尾唔係到咩
暫時得1635gm真係分到, 但都有一兩相難到佢, 只能靠估
同gmii差幾百g,反正你一機一鏡唔洗再加load重極有個譜
因為都係五月雨巴問直擊要害左回覆唔到
咁不如a74+2470+35150?
難到癲

利伸:睇埋ans再睇相都分唔到
係到呀,但buyer未係到呀ma
費事個個buyer以為分別大到離哂譜
2470同35150重覆到咁樣
係1635GM(等ii) +35150 + 200-600G
等等先你a7iv+2470gm都負擔有難度
點搭多支35150
出示黑色的魔法小卡解除價格上限
咁a74+35150撚住先?
我只會同你講
一支gmii=35150 +幾千
一支gmii=sigma2870+1628
一支gmii=tamron28200+1728+幾千
你去索尼拎支a74+70200試下個重量你O唔OK先
out筆呀
佢會選擇當睇唔到
跟住潛下水
遲下再出黎gmgm咁叫
其實巴打今次轉會有無話想揾下新鮮感定穩打穩扎最好無變咁,

如果想穩定,2870或2470gmii 就真係fit你,
如果唔怕有改變想要新鮮感,我覺得真係可以35150先
呢位巴打耳仔好軟
Btw 35150除左重少少外係好選擇

如果你唔想out筆直可以諗下副鋪
影出黎同原廠比要有寫輪眼先分到

到有閒錢除左買番原廠升級外,其實仲可以揀買其他焦段副廠玩,冇話一定要玩原廠
最好冷靜一下,上網睇睇比較圖先,真係分到or真係好鐘意再入gmii都無所謂

慳左嘅筆直玩到好多唔同野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞