[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (101) 第三次迎接新70-200F4G

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
睇你影乜?
係, 所以我都諗唔明
副廠不過都係玩CP值, 鬼唔知有錢買GM好咩
屌你我有錢成間索尼買番黎自己整鏡頭添啦
見有巴打講開增距鏡, 之前睇過啲review講好似買1.4x都好過2x
5.6光圈好似搞到支鏡戰鬥力下降左好多
諗住下年帶去富士山,我諗緊其實係咪唔加都ok,因為主要風景/人,都唔會打雀果啲。
其實心裡都覺得應該唔洗,不過問埋大家意見
屌 你最後個句好正
有錢點任性都得
Btw 呢排canon d新鏡覺得幾有諗頭
100-300f2,200-500f4
唔知sony會唔會跟呢
100-300 f2.8? 好重wo, 成2.5kg
原來又係做gym系列
佢1支鏡重過曬我1機4鏡
好似話1.4x + crop 會準啲同sharp過2x 我都諗緊買1.4x 定 2x
2x有啲soft配70200 geni, 配gen ii睇Alex fung都要收一收光先sharp
35150有錢 sony都玩唔到
想問下a74可以點樣較同時有得用個mon觸控追蹤,然後用粒制轉focus point? 我見setting 只可以2揀1
gm貴極都係平過canon L鏡,canon仲要冇G鏡呢d中價位買,一係買最平一係最貴
騰龍其實都係罪大親生仔,prada miumiu 咁
部ZV-E1用得最多係個電影Mode,唔使Grade直出已經收貨。有時想又ND又Log又+EV睇Zebra返去又要Grade嘅話,真係好方便。
好似傳話出二代
你嗰四支鏡邊枝影到300mm仲有f2.8
第二代 teleconverter?
用緊a74 16-35GM 70-200GM2
想入枝中距離 24-70GM2 定50 1.4 好
投1.4一票
36-49 同51-69其實有幾何會用
呢個就算買2470都好快自己會追埋其他GM
如果佢手頭個支係12-24我會揀gm2
1但有1635同70200揀支501.4好玩d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞