[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (101) 第三次迎接新70-200F4G

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
尋晚都仲有 啫係今round 貨又賣曬
就自己啦,你去試上身好啲嫁,不過提提你個袋淨重本身有啲重
唔急住買咪上官網訂 個價點都抵過而家出街買
邊頭可以試下d袋
星際有見到人掛出黎,唔知齊唔齊,應該有得試掛
星際, prvke既試岩唔急可以等佢做85折
ZV1-II Spec
Same 20MP sensor of the ZV1
It will feature a newly designed 18-50mm f/1.8-4.0 lens (compared to the ZV1 24-70mm f/1.8-2.8 lens)
cinematic vlog
animal eye AF
looks nearly the same as the current ZV1
It will be expensive with a price close to 1000 Dollars/Euro

https://www.sonyalpharumors.com/new-sony-zv1ii-specs-and-a-rumor-correction-features-18-50mm-and-not-18-70mm-lens/

1000美金應該都算幾貴
想買支機頂閃光燈夜晚影人像
唔知Sony HVL-F28RM夠唔夠
或者咁多位師兄有冇其他推薦?
想請教各位巴打
小弟不才依加有部
1) A77ii+18-135mm
2) A6000+ 16-50mm kit

以前追星用A77ii+ Tamron 70-300mm
為左旅行輕啲就入左部A6000

依加畢業唔追星又無力咩咁重A77ii去上山下鄉
想賣晒啲機去換部A7C
但又好似話9/10月會出A7C 2

大家可唔可以比下意見
我應該賣機先(星際話上面兩部機收三千幾)
定買枝Tamron28-200配 A6000去住旅行先
遲啲先再賣機入A7C2
冇confirm過話一定,自己衡量
搵日去睇下d款先
可惜零售點得東京先有分店 無福岡
Sony 真係要食盡 YouTuber 條水
719 買個 card reader 好似有啲貴噃
神牛啦 用tt350/v350 抵屌過原廠
大家有冇睇peak design新嗰個micro clutch?
好似好正
我覺得好似好逼好窄咁,唔知成品手感如何
其實呢個世界真係咁多人自拍vlog咩?
可能我既世界太細
俾D handgrip細既機應該會幾好
實際上係賺得好多
但1.8-4.0跌得有d科幻,比得成千美金都比翻個2.8我呀
可期待有10 bit video
但如果又係4k得5分鐘就嘔血,但機身唔改的話,應該都係
加上細電
最近想搵部平平地又OK的機黎做C cam影下BTS真係好難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞