[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (101) 第三次迎接新70-200F4G

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
用緊SEL70350 幾正
又輕對焦都幾好
請問巴打有冇相可以分享下?
有,不過好似麻麻地?!
By the way 請問巴打有冇相可以分享下?
請問巴打呢枝無太陽/夜晚用係咪基本上唔洗諗唔落腳架?
Sony 枝85MM F1.2 幾時出 想買85MM但好似就出
其實買左兩個星期炸
未試過夜晚用但下個月去日本可以試吓
對焦快唔快,我嗰陣係驚佢對焦唔夠快影唔到運動同車
都幾sharp,巴打有冇夜晚相,想知夜晚會點,唔該巴打
暗角幾明顯下。
行全日 驚太重
我覺得還好
不過又或者可能我都係新手無乜用過其他靚鏡做唔到比較
唔夠
影大景同少少人像,唔拍片,本身用緊sel1655g,apsc想補枝wide angle,請問各位ching會揀sony sel11f18 定selp1020g
仲有龍仔支11-20 f2.8,apsc變焦廣角應該最好係佢
但唔想咁大枝,同埋會揀prime定zoom?
我專登整,想突顯主體,係咪多鳩餘。
其實都唔差,驚focus唔夠快,我影運動多。
By the way thank you so much guys!
其實同你支16-55差唔多大
我覺得應該ok既
我買之前都上網搵左好多片研究下
例如呢條佢拎黎打下雀都好似夠?
我估運動都應該ok掛
https://www.youtube.com/watch?v=1qNATj5MFc8&ab_channel=ColorbeePhotography%E5%BD%A9%E8%9C%82%E6%91%84%E5%BD%B1%E7%94%9F%E6%B4%BB%E6%9D%82%E5%BF%97
2手執枝85.8玩住先囉,呢枝咁抵玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞