【D&M】《病港II》(67)

973 回覆
856 Like 6 Dislike
金魚本身都係由無變有㗎啦
D真係0進步
M都轉咗好多次戰鬥方式 大劍 七傘 金鷹頭劍 霸體拳頭打 蘇維眼,D都係個啲,得黃金蠹魚同個故開頭嘅完全硬化保命係新野,D個頭已經甩咗三四次,換嚟嘅得西城薈資源 三個大病獵條命同血禍,今次想要嘅比M破壞曬,仲蝕咗個Gzt,可能會連血禍都輸埋。
不過都係死唔斷氣,可能南征個時又走返出嚟玩
之前唔需要摩西又長期唔理佢
摩西carry哂成個fight
摩西 今次出征mvp
D真係
唔知下次幾時出現
墨巴用得粗體, Dr. D 真係戰敗喇
摩西已經榮升我病港最喜愛角色
但唔係戰死
摩西mvp
唔知佢今餐飽唔飽呢
就嚟識同摩西一齊出牙通牙
D for Dio
我唔做人類啦,M
M咁中二病 佢真係做得出架…
我將DR.D屍身拋入大火,乘騎摩西跳離火場範圍,與前園的同伴會合。

「你哋都無事……」我掃橫他們,發現少了個:「公仔?」

艾匡昏迷、滿天不語,剩下雲水略帶哭腔:「公仔出唔到嚟……」

「……」我以為自己聽錯。

直到滿天看向我點頭,我才確信是事實。

我想過不同人離開,偏偏就沒想過公仔。

「佢點死?」我保持平靜,儘管思緒有點……混亂。

「癌王。」

「位置。」至少得把全屍帶出來。

滿天正要回答,目光卻被別墅所吸引。

巨大的黑原生質團如泥膠般捏握,變形成一頭巨狼的模樣,更畫龍點睛地形成兩顆鮮紅的眸子。

形態成狼後居然如頭狼那麼快,衝出漫天大火的別墅。

「吼嗚……」摩西即流露出敵意。

癌王擁有模仿其他生命體的特性,他上秒變成類似摩西的巨狼,下秒小部份原生質體變成人形生物,大部份則流走離開。

人形生物全身覆蓋原生質體,如同深淵下爬出的魔鬼。

猶如絕望的本體,詛咒的化身,單單病者兩字並無法描述他。

我試圖用藍光模式將癌王驅逐,但癌王作為單細胞原生質體並無思考意志,一切行動皆憑本能。

因此,癌王不單沒有遠離藍光,反而向我跳撲伸爪!
冇了?
估唔到咁快救得返出嚟,以為同癌王結合之後就失蹤,又要搵&打一輪
小夏威夷瀑布施展過的劍術奧義!

呢段大概係幾時
今日好短文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞