LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(43) | 消費券攻略喺頭post

999 回覆
8 Like 20 Dislike
無線可以用 有線/無線
邊款冇
仲諗緊買依款(似高達 幾鍾意)定白灰(簡簡單單)
白灰會唔會都有link些牙比我
定佢都有成套鍵帽可以另外買?
唔係 不過個款好似冇無線版應該唔考慮了
唔該巴打
FC980無線版又係搵極都無白灰 carol blue都係我心水 最後上個禮拜比我搵到carol blue諗都無諗買左去算
新手想玩下自組搵緊75%既準成品
目前搵左
GMMK pro $1580
Keychron Q2B2 $1359
Keychron Q1B2 $1349
Akko mod007 v3 $886
Akko MonsGeek M1 $699
GMK67 $270
全部都差唔多樣,我唔係好清楚個分別,有冇用家推薦邊一款
換左N 咁多個Keyboard, 終於搵到個最好打嘅響公司用

我都用緊r3s
HHKB lube 左

FC980C 又lube 左

隻R3s, 唔lube 重好打
我撳leopold同realforce個手感一樣架wo
leopold 嘈d, 最慘我lube 左
我覺得硬左,可能我overlube
我之前試咗realforce, filco, leopold
反而覺得filco 紅軸係最好打
realforce 反而覺得似薄膜键盘, 無咩特別
結論: keyboard 要自己走去試,人哋覺得好唔代表你覺得好
exact7ly, 但要試真,始終都要試一排先知

企響度篤兩篤試唔到d 乜
rncables/ dispatch cables 都唔錯
keychron一律建議買用gateron 軸嘅款 (k8 pro)
gmk67唔係65%嚟㗎咩
衝左Keychron q1了
Q1定Q1pro
Q1v2
點睇cycle7?
巴打邊度買?
K & Q series 冇個pro 字嗰啲款真係唔好買, 已經好舊&嚟緊都會出pro版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞