LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(43) | 消費券攻略喺頭post

999 回覆
8 Like 20 Dislike
FC750RBT,用咗好多年紅軸,第一次轉茶軸
你都俾到usd 130
唔差在俾多小小 入leopold 或者filco 啦
唔敢講大陸全部牌子都唔得
但唔熟嘅真係唔好掂
好多所謂性價比高嘅QC都唔多得
睇#1 買就實無錯

電容最正
而且間唔中仲有花生食
想請教一下
琴日買左 Ducky one 3
但本身玩開啲game要用巨集
可能我㩒實 F2
會幫我重覆出 5E6E7E 咁樣既鍵盤指令 係咪做唔到?
睇完教學都唔識
新手機買第一個機械鍵盤,選中左 Leopold FC900RBT。但我想要嘅個款香港代理無,官網買又要韓國電話號碼。淘寶見到有,但怕買到假野,想問仲有無方法可以買到?
zoom 65 定 tofu65好?
用bns咪得
Sor, 我都係插線,唔清楚個藍芽使用時間。
紅軸啱啱轉茶軸,我就係頭果一兩日好唔慣,因為以前都慣咗直上直落果個感覺。不過用咗2-3日就發覺果個有少少阻力嘅手感比紅軸更吸引,打字個手感強好多,依家好鍾意用個Keyboard嚟打字。

利申,都用咗Vortex Tab 75 紅軸 4年
有filco 藍牙 紅茶軸, 同leopold 藍牙 紅軸
兩隻牌子都係用cherry , 但keycap 唔同. filco 用abs, leopold 用pbt
所以手感都好唔一樣, filco 脆D, leopold 軟D
如果鍾意玩茶軸, 可以試filco
但手感同聲呢家嘢, 好個人, 最好親身去試. 地點就參考返#1
電量來講, 因為我幾隻輪住用, 幾個月都未使換電
呢啲好個人,但你要唔要knob / wireless? 要就Zoom 65v2. Tofu65 2.0 有現貨同3種mounting system, 玩法會多啲。
有冇switch 打落係似hhkb?
依家用緊realforce r3 但打落係軟過hhkb
Leopold 青定茶軸爽啲?
白色好正
想問下點買 用credit card佢話unable to process
如果鍾意用gateron g pro black
想問下有咩其他類似既 linear 推薦
諗緊買
leopold 980 MBT 茶軸

Filco Majestouch convertible 3 tenkeyless 茶軸

買番嚟都係無線用,有冇巴打比比意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞