LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(43) | 消費券攻略喺頭post

999 回覆
8 Like 20 Dislike
熱昇華印刷嚟喎
我都想要好耐
keychron k8 pro 最低配 雙11 400都唔洗
想請教下Filco 藍芽連接既問題想問filco convertible 藍芽連唔連到Logitech 粒bolt?

公司機用緊logi my master 3 隻mouse, 電腦插佢粒bolt 黎駁藍芽,依家我打算買個filco convertible keyboard 一齊用,想問filco keyboard 有無機會駁到落粒bolt 到? 唔得既話係咪要搵粒第三方receiver 一次過連哂filco keyboard+ logi mouse?
mouse粒usb係2.4ghz唔係藍牙黎

你用粒藍牙usb可以連keyboard + mouse
唔該哂,咁即係我要配多粒Bluetooth receiver? Logi d 野用到其他牌子receiver ?
你研究下
你公司電腦用唔用到藍 receiver usb先
有d公司會block usb port
但2.4ghz usb又用到

我都有隻filco藍牙 keyboard係公司
公司block左 usb port
所以插線用
係囉我公司機用到粒2.4ghz 好我搵粒藍芽receiver usb先,thanks
其實keychron.keyboard 係咪好易壞??
想問下有隻Keychron藍芽接收壞左
有無地方可以整?
心思思想買隻 realforce r3黎打機, 但得樂天代購或者京東有得買到
話哂兩個買法都唔係香港本地買, 怕shipping/之後出事 保養麻煩
有無清比到意見樂天定京東好D
有冇人用過QK感覺點
想訂QK75N
青軸黎講其實 Filco 好定 Realforce 好
realforce點樣青軸
屌 sor
用緊Neo65,爽脆
買qk 一定買極陽
有咩藍芽keyboard 推介
極陽即係邊隻
噢見到
anodized navy好靚
應該講緊陽極, 隻鍵盤上色嘅方法, 可能佢意思係買陽極上色唔好買ecoat顏色

我覺得qk陽極都係入門級, 你唔同貴少少嘅Kb去比就分唔到分別, 但分到就....幾粗糙

qk入門抵玩, 如果追求石仔聲其實落曬foam咁去砌全部kb都差唔多聲, 揀啱layout顏色function就可以買
Qk 100 之後已經進步咗唔小
千幾蚊唔好咁高要求la
Qk80陽極真係麻麻
買lofree flow好過 好聲幾倍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞