LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(43) | 消費券攻略喺頭post

999 回覆
8 Like 20 Dislike
想問下custom keyboard條Z形線同普通一條數據線功能上有咩分別?
有冇人用過 Keychron Q6 pro? 用緊 Keychron k1 v4,覺得可以試試
自從用 G913 2年内個arrow key 壞左之後就唔想再用 logitech
0 分別
有d 心思思想買 Unicomp new model m,大家覺得點?
同IBM US plant/Lexmark比:
鋼backplate薄咗,housing物料由原本PVC轉咗做PC+ABS,membrane matrix比以前更optimized,新版controller卡用RP2040 micro-controller支援1000Hz USB poll rate同third-party firmware

記得官網買全新
其他網/二手平台買好大機會係用舊controller
唉,都係買左二手1991 IBM model M (1391401),送到再來開箱
呢個P/N有好多個FRU
如果係Made in US就應該Lexmark接手咗,塊鋼backplate會薄過接手前,不過個外殼仲係用PVC,唔會發黃
如果係UK之類其他國家嘅IBM廠,我估同美國廠接手前一樣,但係我印象中好似見過UK plant嘅101 M spacebar變黃
如果個賣家唔係淘寶嗰啲翻新佬嘅話,記得買定螺絲Bolt mod
啲rivets好大機會已經甩得七七八八
我係clickykeyboards.com 買, 應該mod 好曬
灰標1392090 Made in US
有冇ching訂wooting 60he都係delay shipping
shipment*
啱啱上去睇一睇 反而提早左送貨喎
佢個到貨日子會每日自動推遲 等左大半個月客服十問九唔覆
牙石雪軸有冇得散買
或者係邊間嘅oem
好撚好禁
雷蛇 bw3, logitech G610, ROG strix scope rx
以上點揀好
RX
一係攻頂Wooting
香港邊到有得試wooting?
邊度買?好似GB完咗
K70 Max 0.4ms
Wooting 幾多ms?
到貨,開箱 經典buckling switch果然寧捨不同

Buckling
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞