LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(43) | 消費券攻略喺頭post

999 回覆
8 Like 20 Dislike
realforce R3 レーザー印刷 同 昇華印刷 個分別係邊
之前用開電莖牌子野俾rgb閃到想回歸簡潔
最後買左leopold 但仲諗緊用咩籍口換kb
唯有熄埋房門偷玩玩一陣先
Laser 唔襟用 字好易甩

熱昇華基本上唔會甩 就算過咗30年 粗用都只係化少少
主打fps game有冇現成鍵盤推介?

係咪銀軸會好啲?
rog隻snow軸超正
現成linear頂點
可唔可以簡單講下點正法?

打字會唔會好嘈果啲 同埋延遲勁唔勁?
想問下而家cherry profile既pbt cap有冇邊間廠既質量係OK? 同埋係水口係底部既?
極少key wobbling,係現成既keyboard近乎搵唔到有款式係有針對key wobbling 做改善,d非gaming廠淨係拎d過時設計改少少野當新野賣,有wobbling同冇wobbling個感覺係相差極遠,你去腦場禁一禁就知。有wobbling既一律垃圾黎。

gaming牌子延遲就一定低,唔使擔心。

如果嫌snow軸貴個個款貴,可以試下同樣係rog 既rx red,係光軸,不過個feel同snow好似。
咁就買snow軸

但係wireless依家都可以做到低延遲?
同埋有冇話邊到可以有demo試琴日去咗2000fun睇冇擺出黎
好似訊達有
你試埋scope個隻rx red睇下有咩分別
好耐冇入post,留個名
已經脫晒節 自從收到隻ultra compact F62之後覺得已經冇其他嘢想玩
兩隻差十六年嘅board

nuphy air75v2 有冇人用緊
cowberry switch會唔會好嘈?
我係programmer 打算返工用
Cowberry 算靜
睇左POST 1
SteelSeries Apex 3 TKL同Logitech G413 TKL SE 有冇人有評價?
用緊mini size想轉tkl
要求唔高, 係咪是9但一個都OK?
希望屌細力D
keychron Q3 有無人用過
7百幾抵唔抵
想問下而家香港邊度買leopard最抵
想問東京邊度有得買REALFORCE R3 英語配列??
嚟緊去日本想買個返香港
想問有冇保養㗎
日馬宜家做緊9折
好過去舖慢慢搵
想問下主打機有冇現成鍵盤推介?暫時淨係望過以下幾隻﹕
1.Filco Majestouch Convertible 3 HAKUA
2.Leopold FC900RBT
3.HHKB Hybrid Type-S SNOW
想買Realforce r3 返工用 但公司電腦無藍芽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞