LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(43) | 消費券攻略喺頭post

999 回覆
8 Like 20 Dislike
明白 唔該哂
想平平地試砌隻
GMK67點睇
早幾個月gb果隻zoom65仲未出貨
https://geekhack.org/index.php?topic=120272.0
呢隻200usd好似幾扺玩,但係色就少啲
我又Post下5100C先
想問下邊度有Alps Brown試?要買過個新keyboard budget ~1500

上一部係用Leopold Fc980m 茶軸 一買就用左6年 一直無穿無爛 直到前日唔小心倒瀉水整壞左 所以衣家要再買 雖然我唔介意買返同一款 但都想試下Alps Brown先再落手
唔使諗試brown alps,除非你識人有佢又肯借俾你
最common嘅brown alps source已經係xerox/IBM 5140 pc convertible
而呢兩種就算俾你喺香港搵到都一定係膠價
想問下有咩段落感重既軸推介
砌左套qk75原廠set
聽落係幾好J 但係打落手感一上一落無咩特別
補充
之前打開電容軸 我係幾滿意 好好打
wooting 60he有冇人用緊,值唔值得入手
double leaf alps
請問邊度買Custom Coiled Cable好?
deop dcx買一送一
review 見同gmk有得fight
但係啲色...
玩過fd隻鍵盤想入坑
有冇咩switches係同rx光紅軸類似
會唔會有稀有
唔算稀有,求其搵隻tactile/clicky alps就得,complicated/simplified都得。
不過要兩粒合一粒,所以一隻full size board起碼要準備~200粒
靜電容係唔係唔使諗換keycaps
topre可以換mx mount slider
唔換slider都有少量aftermarket keycaps
再唔係就買realforce official/收二手hipro
點睇Cub65 20號開賣
請問呢個牌子青軸有問題?
青軸本身嘅問題,因為青軸太嘈,喺邊度用都會畀其他人覺得好煩。
原來係噤,我係屋企用最多比老婆話兩句
想試吓買pack holy panda switch 返嚟玩,但見到有隻係invyr 殼,有隻係drop 殼,係咪其實冇分別,我見寫住drop+ invyr

同埋drop 會唔會定期都有sale ,如果會有都可以等平啲先買
drop holy panda前嗰排先減價完
有冇印象減幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞