LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(43) | 消費券攻略喺頭post

999 回覆
8 Like 20 Dislike
代理同官網好似差唔多
係淘寶真係平一截 仲要而家唔知咩61慶典
本身就係大陸仔野,官網一定係標建議零售價
平一截都大把水位證明食水幾深
有冇人試過wooting 60HE 我見外國好似好hit 但香港好似冇人講
Logitech隻MX Mechanical keyboard如果double click或壞掣,有無得買料自己換?
因為你潤埋軸腳
你做咩咁手多潤青軸,青軸最好應該咩都唔搞,就係要嘈到隔離屋都知你打緊字
試左1隻冇所謂啦,上網睇講是青軸唔好潤
要甩焊先換到,好麻煩
仲有佢個space bar 鍵帽又係換唔到,仲要係ABS,又係好煩
你唔係用開option+啲功能唔太建議買
我嗰隻噚日到咗,用落又冇乜特別感覺
有冇用到佢個rapid trigger
TCC 冰靜軸 x2 , 靜音紅軸v3 有無人試過?
第一次自己砌KB,

套件 : Keychron Q1 v2
軸體 : Durock piano pom 手潤 , 扎古軸 for 大鍵

聲音包 : 軸底墊 + PC 定位板 + 底棉 + 底板貼紋膠紙 + PC 中框

衛星軸 : 用原裝 但拆開再重新上返潤滑油

Cap : 淘B 水泥灰 set

第一次玩乜都唔識 中間都買左堆軸試手感

個人覺得,試軸一兩粒試唔到d 乜
每隻軸 我都係買4 粒或以上 , 普通都算試倒下
有4粒都還好
一個幾好嘅起點👍
你字母區用咩軸?
字母區用左 3204 潤滑左既 Durock POM Piano 軸 , 大鍵就用左 Zaku 軸 , Enter 用左 Box v2 白軸
box jade 個 click爽好多
比平時啲MX軸順好多喎

不過鋼板唔係人人接受到
等我買幾粒返黎試試佢
請問Realforce R2, R2 PFU, R3 點排 (45g silent)
考慮緊買邊樣

R3S 不了
點解r3s不了嘅?
用返上一代個殼,Keycaps 變左laserprint
咁不如直接買R2
有冇巴打試過Adam 見佢係積木case 幾得意 同埋flux keyboard
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞