澳洲移民 你問我答

1001 回覆
45 Like 4 Dislike
如果護士牌rn去到重可唔可以做護士 同埋個邊護士人工點

Yes 同省護士會再登記
Google ... 應該好似first year 67000 pa
有個nutrition related嘅degree
想過去讀dietitian/nutrition bachelor or master
(我見學士同碩士 都係加到5分 無咩分別)
請問要做多幾年工先拎到pr?

同埋SOL short/medium/long term有咩分別?

呢2個都唔係medium list, 唔可以一grad就pr
hi 巴打
喺連登都見到你
今年八大畢業
讀商科(supply chain related)
做緊buying, procurement呢行

點解進修會係移民主要途徑
因為睇個list , bachelor 同 master一樣咁多分

有錯可以指點下 冇咩研究移民野
mel city 一個人住幾錢租度?
一個鐘車程既近郊又幾錢呢?
今年八大畢業

因為睇個list , bachelor 同 master一樣咁多分

相信係轉去LIST 入面既職業
同埋攞澳洲讀書嗰5分
今年八大畢業

因為可以攞多5分澳洲讀書,你去19地方例如人少或鄉下再多5分

而且好似你啲科,係移唔到,過去再讀即係2段投胎

連7都無唔洗諗

Sales as well
澳洲VIC讀緊藥劑,藥劑依家喺短期名單,係咪一定要州擔保簽證先攞得PR?

另外有親戚係澳洲公民,不過回流咗返香港,咁樣有冇分加?
小弟依家20
係香港讀緊商科degree
諗住grad之後去澳洲讀social work/幼教
Ielts裸考有2份卷過7 溫番應該可以全7
想問機會大唔大
小弟依家20
係香港讀緊商科degree
諗住grad之後去澳洲讀social work/幼教
Ielts裸考有2份卷過7 溫番應該可以全7
想問機會大唔大

點大唔大,男仔幼教無乜so
如果我屋企唔太有錢 讀ot degree 去南澳係咪較好選擇

Acc degree grad
有5年exp
岩岩考完ielts overall 7.5,但speaking writing細分得6.5 so sad

好迷惘

應該係香港再努力啲儲job exp兼re take ielt上8定係過澳洲讀master?邊樣可以令成功移民既機會高啲?
留名學野,謝謝

咁做乜唔去英國
如果我屋企唔太有錢 讀ot degree 去南澳係咪較好選擇

問住先
189 190 邊個好啲 唔識分

可以走189就唔好190,原因係190受州政府限制必須係PR後係該州住兩年。

如果你唔介意咁就190先啦

呢句既意思係:如果唔介意
190 會比189 易批?(因為多左5分)
問住先
189 190 邊個好啲 唔識分

可以走189就唔好190,原因係190受州政府限制必須係PR後係該州住兩年。

如果你唔介意咁就190先啦

呢句既意思係:如果唔介意
190 會比189 易批?(因為多左5分)

190係另一條隊

南澳讀多5分regional

南澳讀多5分regional

即係係呀德萊德讀書會有10分(好似)加?
想問下如果本身係做銀行內部,想移民澳洲難唔難?
利申:未夠廿五歲,BBA degree, 本地銀行Compliance Department
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞