澳洲移民 你問我答

1001 回覆
45 Like 4 Dislike
幼兒教育degree grad
有咩方法過到黎?

Early-Childchood?

先睇下自己過唔過到評估:https://www.aitsl.edu.au/docs/default-source/assessment-for-migration-forms/afm-forms-17-july-2017/afm_early_childhood_application_20170725.docx?sfvrsn=65ffed3c_2

過到又可以湊到60分就OK。
讀書移民機會大唔大?

睇你讀咩科+英文水平。

U of Sydney [BA] 洗唔洗再考ielts?

BA?Major係咩?

重點唔係IELTS,係你既職業會係咩,係唔係清單上。

Philosophy year1

可以走189就唔好走186。個人經驗。
教畜,major visual arts
ielts得 全6
依家儲近相關工作經驗
儲完計過數有55 分
不過有親戚住SA
係咪可以申請190 加多5 分?
想問咁樣成數大嗎?
希望樓主答到

1 你係邊個Level既教師?學歷?英文水平注定你通過唔到評估,除非你拎到豁免。https://www.aitsl.edu.au/migrate-to-australia

2 你參考下SA既要求先:http://www.migration.sa.gov.au/skilled-migrants/lists-of-state-nominated-occupations

多謝巴打回覆
我教小學,本身degree
如果我申請 VETASSES 249211: ART TEACHER (PRIVATE TUITION) , 佢只要求IELTS 全6有無得諗?
同埋如果有親戚係SA,申請489/190 比較好?
巴打可唔可以留低TG做你客仔?

你係香港可以搵景鴻(算識),係澳洲又係Melbourne既話,有緣會遇到既,要搵到我其實唔難。
留名今晚問
如果想過去要帶埋成家人係咪好難(無錢嘅技術移民)

點為之成家人?你老婆仔女咪得。老豆老母睇你係咪獨子,唔係有快隊,~19500澳幣申請費,排3年,慢隊30年

有個阿妹

其實你想問咩?

想成家人過去
但係只能夠技術

不如你介紹下自己情況先。

你自己移唔移到都未知,點移埋屋企人?
而家係hk讀緊bachelor of material engineering,
等grad左想去澳州讀master+移民,
有無咩科可以比較穩陣?本身想揀civil master
問住先
189 190 邊個好啲 唔識分

喺某學校既professional year placement team 做緊intern~~
成日都要睇學生cv
全部學生都master 有d仲first hon/兩個master
講緊it acct engine
讀書移民機會大唔大?

睇你讀咩科+英文水平。

U of Sydney [BA] 洗唔洗再考ielts?

BA?Major係咩?

重點唔係IELTS,係你既職業會係咩,係唔係清單上。

Philosophy year1

Philosophy 出黎可以做咩?

你要移民真係要考慮轉Major,LLB得唔得?

點為之成家人?你老婆仔女咪得。老豆老母睇你係咪獨子,唔係有快隊,~19500澳幣申請費,排3年,慢隊30年

有個阿妹

其實你想問咩?

想成家人過去
但係只能夠技術

教畜,major visual arts
ielts得 全6
依家儲近相關工作經驗
儲完計過數有55 分
不過有親戚住SA
係咪可以申請190 加多5 分?
想問咁樣成數大嗎?
希望樓主答到

1 你係邊個Level既教師?學歷?英文水平注定你通過唔到評估,除非你拎到豁免。https://www.aitsl.edu.au/migrate-to-australia

2 你參考下SA既要求先:http://www.migration.sa.gov.au/skilled-migrants/lists-of-state-nominated-occupations

多謝巴打回覆
我教小學,本身degree
如果我申請 VETASSES 249211: ART TEACHER (PRIVATE TUITION) , 佢只要求IELTS 全6有無得諗?
同埋如果有親戚係SA,申請489/190 比較好?

你睇番你既"親戚"符唔符合要求先。
http://migration.sa.gov.au/skilled-migrants/nomination-process/skilled-nomination-requirements/chain-migration-family-member-in-south-australia
而家係hk讀緊bachelor of material engineering,
等grad左想去澳州讀master+移民,
有無咩科可以比較穩陣?本身想揀civil master

Engine都係一般般穩咋,需求越黎越低導致配額越黎越少。

可以考慮讀Construction Project Management,配額唔少需求高又係移民用專業。
問住先
189 190 邊個好啲 唔識分

可以走189就唔好190,原因係190受州政府限制必須係PR後係該州住兩年。

如果你唔介意咁就190先啦。
巴打我本身係悉尼讀緊商科 想移民係咪畢業後搵顧主擔保?
喺某學校既professional year placement team 做緊intern~~
成日都要睇學生cv
全部學生都master 有d仲first hon/兩個master

有無覺得好諷刺?

有個阿妹

其實你想問咩?

想成家人過去
但係只能夠技術

巴打我本身係悉尼讀緊商科 想移民係咪畢業後搵顧主擔保?

商科太廣泛,雇主擔保都未必好解釋。

More details?
18歲想移澳洲係咪只可以讀書? 但係學歷好撚低.等個中專vtc連香港政府都唔認 係咪要上埋去HD讀埋先報得澳洲D學校?澳洲個邊有冇好似美國咁有CC呢樣野

有個阿妹

其實你想問咩?

想成家人過去
但係只能夠技術

我想問如果要去澳洲讀書係咪要讀佢指定嗰啲大學
因為我有個親戚都去咗澳洲想拎PR
但係佢哋就話佢讀嗰間唔知乜拎唔到要轉校
求解答
成日都要睇學生cv

有無覺得好諷刺?

無辦法 為左移民 幾高學歷都好 乜都做得出 btw好大部分it學生都係印度人+勁charm
18歲想移澳洲係咪只可以讀書? 但係學歷好撚低.等個中專vtc連香港政府都唔認 係咪要上埋去HD讀埋先報得澳洲D學校?澳洲個邊有冇好似美國咁有CC呢樣野

同埋都想知多少少黎緊長遠呢5年有咩專業會大機會D冇咁易剔走,要計劃下.

英文算OK未考過ielts

你唔黎讀書想黎做咩?

你要讀大學可以從預科開始?只要唔係之前幾年無讀過書都會收。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞