澳洲移民 你問我答

1001 回覆
45 Like 4 Dislike

喺澳洲讀緊engine
點樣先夠資格?

好好讀書,努力畢業。快D考4個7。

點睇平時喲顧問,利申覺得伏
澳洲係咪開始排華,白人至上?
投資移民係有咩方法(所有),因為我上網睇啲顧問網個撚個都唔同
點睇澳洲樓巿同未來國力,利申唔多睇好因為支那狗炒到仆街又過份依賴部份產業
同埋明顯澳洲頂唔順班蝗蟲要鎖國,如果不負責任咁估計仲有幾多年時限?同點解?
賜酒

有好有唔好,我係唔好戈班,因為太誠實。

澳洲樓市最近會有調整期,不過總體只會向上,始終求過於供。

唔會頂唔順,其實澳洲政府蠢唔晒,一直著手提高移民既質素,可以留低既大陸人既質素只會越黎越高。

澳洲投資移民分188(臨居)同888(永居), 細分5種 (A, B, C, P, E). 要係海外先攞188過黎(係一個臨時居留簽證4年), 中間滿足特定要求再遞888申請(永久居留簽證).

188A (55歲以下, 持有30%股份並連續管理一間公司至少2財年, 基本要求營業額50萬澳幣(前4財年其中任何2財年), 不少於80萬澳幣資產, 同有一個 points test 要草夠65分)
188B (55歲以下, 最少3年投資理財不少於1.5m澳幣經驗, 不少於2.25m澳幣資產, 同有一個 points test 要草夠65分, 承諾投1.5m澳幣(投資盈利)到州政府債卷年)
188C (承諾投5m澳幣到指定投資組合4年, 5m資產必須合法得來)
188P (承諾投15m澳幣到指定投資組合1年, 15m資產必須合法得來, 必須為成功商業人士)
188E (說服風投基金願意俾你200k運作你既商業計劃,並且得到州政府支持)

888A (以188A身份做滿2年生意, 有60萬澳幣資產)
888B (投1.5m澳幣(投資盈利)到州政府債巻滿4年, 其中4年係澳洲住滿2年)
888C (投5m澳幣到指定投資組合滿4年, 其中4年係澳洲住滿160日或配偶其中4年係澳洲住滿2年)
888P (投15m澳幣到指定投資組合滿1年)
888E (商業計劃成功運作至少2年)

研究下 唔好既顧問會有咩伏,同埋印象中係咪得技術移民先冇得畀埋雙親入藉

唔好既顧問唔會話你聽有咩風險,將成件事簡單化。

信我,無一個簽證係移民局老奉批俾你。Please take it seriously.

除左父母擔保移民外,無一個簽證係你作為主申然後帶埋雙親一齊申請。
碌左咁多頁都未有人問關於性既野 連登已死

你可以做第一個。

睇過D澳洲課程資料

International Entrance Requirements

Academic: Australian Year 11 equivalency
English: Academic IELTS 5.5 with no individual band below 5.0, Pearson PTE Academic 42 overall with no individual communicative skill below 36, or recognised equivalency

想問我有個香港乞食science degree報唔報到?

HKU civil就grad, Ielts有4條7,skill list 233211應該係香港做野儲工作經驗分先定去澳州讀master先?hku degree係咪都有15分?定係一定要去讀澳州master先穩?

我估無錯你應該得50分?HKU Degree +15無錯。

年齡 25以下 25
IELTS 10
Bachelor 15

你黎澳洲讀個兩年Master就穩多5分。

你想係香港做3年野加5分又得。

年齡上25以上就再加5分。

不過你要注意Civil配額可能會逐年遞減(因為Flagged),後果就係要求分數上升。你自己衡量下。
睇過D澳洲課程資料

International Entrance Requirements

Academic: Australian Year 11 equivalency
English: Academic IELTS 5.5 with no individual band below 5.0, Pearson PTE Academic 42 overall with no individual communicative skill below 36, or recognised equivalency

想問我有個香港乞食science degree報唔報到?

你願意從Bachelor讀起既話,無問題。

幼兒教育degree grad
有咩方法過到黎?

鐵路即係地鐵啦, 點解你唔睇吓公司有無transfer....melb metro = hkMTR
巴打可唔可以留低TG做你客仔?
幼兒教育degree grad
有咩方法過到黎?

early childhood is on list

IELTS 7788 - speaking+listening 8

IELTS All 7 - 10pt
All 8 - 20pt
Exp?
Deg - 15pt

叫公司啦
如果想過去要帶埋成家人係咪好難(無錢嘅技術移民)

點為之成家人?你老婆仔女咪得。老豆老母睇你係咪獨子,唔係有快隊,~19500澳幣申請費,排3年,慢隊30年

有個阿妹

其實你想問咩?

想成家人過去
但係只能夠技術

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞