澳洲移民 你問我答

1001 回覆
45 Like 4 Dislike
做攝影想移有無可能?
教畜,major visual arts
ielts得 全6
依家儲近相關工作經驗
儲完計過數有55 分
不過有親戚住SA
係咪可以申請190 加多5 分?
想問咁樣成數大嗎?
希望樓主答到

1 你係邊個Level既教師?學歷?英文水平注定你通過唔到評估,除非你拎到豁免。https://www.aitsl.edu.au/migrate-to-australia

2 你參考下SA既要求先:http://www.migration.sa.gov.au/skilled-migrants/lists-of-state-nominated-occupations

多謝巴打回覆
我教小學,本身degree
如果我申請 VETASSES 249211: ART TEACHER (PRIVATE TUITION) , 佢只要求IELTS 全6有無得諗?
同埋如果有親戚係SA,申請489/190 比較好?

你睇番你既"親戚"符唔符合要求先。
http://migration.sa.gov.au/skilled-migrants/nomination-process/skilled-nomination-requirements/chain-migration-family-member-in-south-australia

呀姨原來唔得, thanks 巴打
IELTS 唔夠7788, 咁申請 VETASSES 249211: ART TEACHER (PRIVATE TUITION) 可以諗得過嗎?
結婚移民 香港有案底 點搞好?

結婚移民 香港有案底 點搞好?

ps 女朋友澳洲人
讀緊com sec嘅degree
ielts有全6 想考機師
用咩方法移民好

機師無得移民,你想點?
用咩方法移民好

機師無得移民,你想點?

com sec喺list入面
我都係想問下讀書定投資移民好啫
之前住夠4年, 其中1年 PR就搞得citizen.
宜家推緊新法, 4年 PR先搞得 citizen.

新法有無話要 total住幾多年? eg住7年, 其中4年PR?

利申: 慘受新法影響 希望新法過唔到
用咩方法移民好

機師無得移民,你想點?

投資要最少80萬aud

mel好難揾工
用咩方法移民好

機師無得移民,你想點?

com sec只喺短list
係澳洲讀完ot 點先可以移民
同埋通常搞幾耐
用咩方法移民好

機師無得移民,你想點?

投資要最少80萬aud

無問題 屋企有生意喺澳洲會唔會加分?
28歲,下年Master degree grad, 結左婚有個囡,做左測量5年,未考牌,未考IELTS,6.5分應該冇問題,請問點樣申請移民最快?
用咩方法移民好

機師無得移民,你想點?

投資要最少80萬aud

屋企有生意喺澳洲直接派你過去得啦
教畜,major visual arts
ielts得 全6
依家儲近相關工作經驗
儲完計過數有55 分
不過有親戚住SA
係咪可以申請190 加多5 分?
想問咁樣成數大嗎?
希望樓主答到

1 你係邊個Level既教師?學歷?英文水平注定你通過唔到評估,除非你拎到豁免。https://www.aitsl.edu.au/migrate-to-australia

2 你參考下SA既要求先:http://www.migration.sa.gov.au/skilled-migrants/lists-of-state-nominated-occupations

IELTS 豁免係咪講近呢個, 去外國讀education master 得唔得?

"教師專業移民免雅思7788的條件:

申請人需要在澳大利亞,加拿大,新西蘭,愛爾蘭,英國或美國完成4年學士以上學歷的全日制學習。需要出示相關課程的畢業證以及職前教師教育資格證等材料。"
係澳洲讀完ot 點先可以移民
同埋通常搞幾耐

ot 可以行189,夠60分就得
用咩方法移民好

機師無得移民,你想點?

投資要最少80萬aud

我唔做返佢地嗰行得唔得
用咩方法移民好

機師無得移民,你想點?

投資要最少80萬aud

我唔做返佢地嗰行得唔得

用僱主擔保你過去做住先,之後先再甩出嚟
之前睇過下澳洲移民資料
聽聞鎖匠都係技術移民個list入面
但香港好似冇鎖匠之類既牌照可以考
要加上樓主話香港所有牌去到澳洲都係冇用
請問可以點樣用鎖匠呢個職業去技術移民?
唔該晒

Locksmith 非常複雜。

我先問你一句,你有幾年工作經驗?英雄水平如何?

其實本身係家父做緊鎖匠,我諗緊同唔同佢學師然後移民過黎澳洲,英文水平最近考果次overall得6,請問要幾多工作經驗同埋要咩條件先移到,唔該晒

首先,無學歷係無可能通過職業評估既。

但係澳洲有樣野叫RPL(Recognition of Prior Learning),簡單黎講就係最少三年工作經驗同通過Technical Interview既話係有機會俾埋個澳洲學歷你。

記住只係有機會。

然後仲要湊分,你之前最少3年唔可以用黎加分(因為RPL用左)。

最理想既方法係黎澳洲讀個Locksmith課程。

學歷係咪姐係大學以上?我係咪可以理解係其他地方讀完大學,再到澳洲讀個locksmith課程就可以過去?

Locksmith要求學歷Certificate IV。你直接過黎讀個Locksmith課程都得。

Certificate IV又係咩黎
紐西蘭嘅移民制度係咪一樣

Btw,教書佬有無機會移民?好似唔多覺有亞洲人老師
189係咪過到澳洲一定要做返果行

No
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞