澳洲移民 你問我答

1001 回覆
45 Like 4 Dislike
紐西蘭嘅移民制度係咪同澳洲一樣

Btw,教書佬有無機會移民?好似唔多覺有亞洲人老師
紐西蘭嘅移民制度係咪一樣

Btw,教書佬有無機會移民?好似唔多覺有亞洲人老師

有speaking listening 8
依家讀緊Physiotherapy,ielts 全7 畢咗業做幾年野之後諗住讀埋master, 之後再移民澳洲咁樣大唔大機會
23歳 有香港science degree
諗住過去昆士蘭偏遠地區讀TAFE building construction design and management(或者你有其他好推薦我都受)
有信心讀TAFE嗰2年內考到4條7
咁189簽證計分係咪?30+10+15+5+5=65分?

我想知TAFE讀出嚟仲洗唔洗去TRA / VET之類考試?
巴打經手嗰D CASE 多唔多TAFE移民?會唔會好易撻Q?

除左TAFE仲有無其他更快/平移民方法? 唔該囇

呢個最快
依家讀緊Physiotherapy,ielts 全7 畢咗業做幾年野之後諗住讀埋master, 之後再移民澳洲咁樣大唔大機會

有無master 無分別
幫人問:

將會去西澳讀 2.5年職業治療 Master, 屋企可以俾 HK$5-6M, 現年24, 有 CU 乞食哂銀紙 2.2, 澳洲無親戚.

什麼都唔識, 可以點做?

幫人問:

將會去西澳讀 2.5年職業治療 Master, 屋企可以俾 HK$5-6M, 現年24, 有 CU 乞食哂銀紙 2.2, 澳洲無親戚.

點解要去西澳?

ot喺medium list, 189可行
如果申請左state sponsorship,
之後可唔可以去其他state 搵工?
我係Syd讀pharm想完intern之後留低仲有無辦法?
去幾山卡啦既都無乜所謂既?
巴打我本身係悉尼讀緊商科 想移民係咪畢業後搵顧主擔保?

商科太廣泛,雇主擔保都未必好解釋。

More details?

讀緊finance yr1
樓主 我有好多野想發問 有冇途徑可以搵到你?
高學歷移民有冇得諗?
去到揾digital marketing 難唔難?
我想問 我讀緊精神科護士 我應該grad左係澳洲再讀上去易d 定香港做幾年再移會好d?
唔該晒
我想問 我讀緊精神科護士 我應該grad左係澳洲再讀上去易d 定香港做幾年再移會好d?
唔該晒

讀到幾時?

你去澳洲深造會容易啲搵工, 同埋25歲先申請PR多5分
唔該晒

讀到幾時?

你去澳洲深造會容易啲搵工, 同埋25歲先申請PR多5分

我 22 出年先grad 咁我搵下澳洲既master?
如果申請左state sponsorship,
之後可唔可以去其他state 搵工?

唔得, 最少要留2年
幫人問:

點解要去西澳?

個人太廢, 只得西澳野雞大學收.

OT Master 畢業即刻申請 ?
幫人問:

點解要去西澳?

個人太廢, 只得西澳野雞大學收.

OT Master 畢業即刻申請 ?
我係Syd讀pharm想完intern之後留低仲有無辦法?
去幾山卡啦既都無乜所謂既?

你應該得temp grad visa, 試吓搵到人sponsor
睇左關於去塔洲190既資料,有D問題想問問巴打
想問下佢而家個新政策,係咪我係tasTafe我讀個Certificate既course(定係最低要求diploma?),讀2年畢左業搵到CSOL list既工就可以申請PR?

個計分方法
age(25歲) 30
ielts 7分 10
澳洲學歷 10
澳洲讀2年書 5
偏遠地區 5
政府擔保 5

total 65分 我咁計有無錯?

唔該晒巴打
有個nutrition related嘅degree
想過去讀dietitian/nutrition bachelor or master
(我見學士同碩士 都係加到5分 無咩分別)
請問要做多幾年工先拎到pr?

同埋SOL short/medium/long term有咩分別?
澳洲進修有冇話邊間會好d?
澳洲係咪有俾唔係nursing degree讀既 master (graduate entry)

畢左業都可以做註冊護士?
如果護士牌rn去到重可唔可以做護士?_?同埋個邊護士人工點
如果護士牌rn去到重可唔可以做護士 同埋個邊護士人工點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞