[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#103 還是覺得C2 42好

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
peak 1000本身有咩問題
mon應該冇
冇電視算法同processor好難同電視比
香港dell真係垃圾嚟,好多model都冇得賣,有得賣都貴勁多
請教下你用咩途徑入,有冇link?
32放枱做電腦mon好似太大,但27又好似唔係好抵(發揮唔盡4k)
27點會發揮唔盡4k
冇咁嘅事
32睇字係咪會大啲舒服啲
Vx2722-4k-oled 似乎都係 matte
睇左review 係semi glossy
dwf玩某啲game開hdr啲色會灰鳩晒,dw就無呢個問題
我都係喺日本Dell入,代運返嚟
3060ti 買平價4k 144(技/MSI)會否不智?
最多都係玩下apex 唔玩大作

見個價跌到落$4000
買2k解像度又好似唔上唔落咁
想問下家陣香港買到既32” 4K,係咪搵online sales 報價既G3223Q最抵?
較低畫質都穩唔到144
無得直運?有無得轉保/ 駛唔駛加錢?
因為對我嚟講2k27已經好清,同樣用4k27感覺好似無進步到,再加上32影像再大啲去到個臨界開始睇到顆粒,覺得咁樣4k功用
琴日隻Msi G24 俾野插爆左
如果雜食 有打ps5 switch pc fps game
爬左文係唔係都係呢2隻比較夾
Mag281urf
M28U

唔該咁多位巴打
房擺到c2但我驚盲
利申:3070 (第二個mon 係dell文書mon)
大小係視乎縮放比例?但會好清?
32吋視距需要遠d 會抵消返
我27至42吋4k都係開150%UI
我見有台仔直接問日本Dell個客服買Laptop,不過手續同運個方法幾麻煩,而且原本係唔比出口,所以佢官網限死Japan無得直運。啱啱Apply咗轉保未出結果,我趁佢而家又做緊折計埋運都係7000幾,果斷扑鎚
當你習慣27吋4k
再睇返27吋2k就會覺得起粒 有比較有傷害
當然大mon會爽d
我用緊42吋了
3080玩apex都唔係穩定120fps
何況3060ti
Ok 咁跌埋心水2k尾買GP850
Mag281urf or 27gp95r

C2唔會盲的 唔似電話oled用pwm調光
但視距不足會睇唔晒成個畫面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞