[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#103 還是覺得C2 42好

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
不過係28吋
係得giga m28u msi mag281urf兩隻
兩隻無分別 睇你鍾意邊個牌子多d
M27q-x vs f127q-x 點選定有其他2k 240hz介紹
想搵隻mon 打機多
會插ps5 同pc
Pc 就垃圾顯卡
4k 同2k 仲爭扎緊
Budget around 2k-3k
有冇推薦
c2
4k 60算啦
玩得ps5 唔好慳
我隻27GP950 仲係好地地
平時玩開ps5,睇Netflix, pc啲game少玩,放唔落c2,仲有冇其他選擇
budget 7000-9000
咁真係平平地兩三千蚊買個27-28吋 4k 60算
堆4k 144基本上畫面唔會好睇得去邊 ps5又接近唔會用到60hz以上 ps5效能推到幾多出黎我相信你心中有數
本身philips個27吋oled應該幾適合你 但中國4999人仔 香港10990港紙
2000$ 有無144 27吋推薦
lg 27GR95QE-B呢隻點睇
ps5 最多咪2k 120
呢個2k 240完全浪費
而且本身已經離譜價 你睇下c2個價
ps5買4k 144係咪可以揀性能or畫面優先
4k60 揀性能優先都係得60
唔該巴打
新手想問下
LG 27gp83b-b之後想連落sound bar個arc out HDMI port到,但係我用HDMI連左之後佢都冇出聲,想問下係咪冇得用HDMI連?

做白老鼠
因為電腦mon d hdmi唔係arc/earc
即係我只可以用USB頭嚟駁個soundbar?
3.5 or optical port
4070ti, 需要多mon, 都係for 上網 睇股票

爬完文

中間主機想要 4k60hz

請問有咩推介? 2000-3000 budget有冇好選擇?

睇youtube netflix, 打普通機,如call of duty,咁主力用中間,左右兩個普通上網睇新聞 建議買咩spec好? 係咪是但買1080就夠, 慳返d budget
睇緊隻U2520D,唔知好唔好
我都有留意呢隻!! 但27吋得576分區嘅Mini-LED效果會唔會好雞?
INNOCN嗰隻我見同呢款一樣Spec但係有1152分區嘅Mini-LED,仲要平好多添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞