[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#103 還是覺得C2 42好

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
27吋 4K 60HZ 16:9
我知
但我意思係hdmi2.1 支援8k
唔代表隻mon input 到4k or 8k
請教下
而家見京東有隻紅魔4k mini led 160 2但要成6k
好似好hit, 有無伏?
呢排成日見有隻INNOCN牌子廣告
有無人知呢隻野咩料 見佢D mon幾平
京東買不如買INNOCN 隻27M2V, $4999 mini led 4K 160
應該一樣panel
支那牌子
有無巴打用緊c2 搭Amazon basics arm
可以話我知個mon 最高可以離檯幾高
想換個2K 240hz嘅mon,msi optix mag274qrx 27"係咪好選擇?依家用緊asus rog strix XG279Q
pc display card 係3080
想換mon 平平地
請問ASUS VG279QL1A 好唔好用?
thanks 巴打
搵咗好耐
個架好樣衰
LG 27GR95QE-B
樓上有師兄答咗,27GR95QE 啦一步到位。
LG呢部好似話好暗
可以等埋
PG27AQDM
X27U
都係2K 240hz OLED
MSI Optix MAG274QRF-QD 想問下有冇ching 有用呢個mon 推唔推介買?
我用2個禮拜,窗旁,日頭 brightness 90,夜晚 80。

我買之前都驚好暗,等到返咗 display,落場睇過實物比較過先課金,講真全香港賣咗幾多隻丫,我諗好多話暗嘅連實物都未見過。 芒呢樣野真係唔可以齊睇 spec 去比較。
綜合用就ok
只係唔係幾鐘意啲色
請問我依家用緊
BenQ ZOWIE XL2546 240Hz DyAc™ 24.5" (1080p)
AOC AG322QWG4 144hz 31.5" (2k)

AOC個個開始壞壞地,想換個新Mon
本身用緊BenQ 專玩FPS驚
想換個~24"/~27" 睇片/上網 + 144hz/240hz + 插switch+PS/XB
(最高只可以放500mm高既mon,最好可以較高較低)
有無推薦? 睇左依幾隻
Gigabyte G27Q
MSI MAG274QRF
M27Q
BenQ EX2780Q 27" IPS 144hz 5ms HDRi Gaming Monitor 目前考慮
唔該ching
原來EX2780Q 已經無賣
得EX2710Q
24 吋打直用,靚色有邊款推介
佢有幾款mon仲用pwm 調光...平就係有代價
32吋pc同ps5兩用
Asus vp32uq定lg 32ud59b好?

Lg c2 電視當Mon用 長時間睇驚壞眼
有無巴打知道宜家用c to hdmi駁c2係咪仲出唔到120hz?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞