[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#103 還是覺得C2 42好

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
唔知係部機問題定mon問題,尋晚發現雙mon情況下27m2v用dp開hdr同時開g sync打機會間中黑mon,單mon又冇事

睇黎都用唔到啲消費卷黎買
其實好好奇所謂超頻畫面更新率即係點? 例如原生支援144Hz,超頻後又可以160Hz咁如果超咗頻嘅話會有咩副作用?
2k gaming
27GL850-B or vg27aql1a
想問4k 144hz打機mon 30-35吋
有冇咩好推介 $6000樓下

另外 INNOCN 顯示器 M2V 32" 144Hz 4K MINI-LED Monitor 呢隻伏唔伏
要收走
我個陣27uk600係上門維修
佢係點樣上門維修?

我係有師傅分兩次上嚟第一次係Check個Mon壞咩同埋符唔符合保養資格;通過曬之後就會有人第二日上嚟對資料再Check多次然後收走。佢話整大約3-5個工作天喎
想買4千內32吋4k 俾 xbox x 電腦兩用,有咩好介紹
我都係分兩次
一次check
一次整
帶塊panel上門幫我換
想問下lg c2
今日落豐澤開netflix睇過
睇咗mummy 同spiderman3
兩套都見到好多粒粒(grainy)
同埋spiderman啲打鬥會見到疾疾下咁

個店員話係wifi慢但係我唔係好buy
係咪有setting可以改善呢啲問題?
都有機會係wifi 慢
串流網速太差 上唔到4k

覺得疾可以開trumontion
不過疾應該都係條片問題
Trumotion只是補frame
係好有趣 係得譬如蜘蛛俠快速郁黎郁去就會feel到佢疾疾下咁
跟住其他嘢都唔疾
咁netflix應該唔會疾掛
我有時嫌太順
要開低d trumotion
因為電影後製多數都係以低fps為目標 用motionblur呃你
所以有時補frame會太順唔自然
色既對比度好勁
之前手acre v273k
岩岩試左32m2v
色既對比度高好多
玩cypher punk 好撚正
你買幾錢 and 建議入手?
請教下,睇左一排感覺dell評價好似不錯,想問下2.5k價位 S2722DC 係咪最好選擇? 少打機,睇下youtube為主
而家¥40,018 不過原來運費要成¥5000
其實計返條數都好抵玩
係抵玩嘅,但係咪無保養?
好似有得轉保
有無巴打近期買可以share吓係咪有保?

search過淨係搵到幾年前有website提過notebook可以加錢upgrade保養轉保

如果無保又要運費,爭果幾舊水就唔敢搏啦
早兩年官方買咗隻一黎到就死port,換完之後佢個保養亂到七彩
早幾日有野想問support,結果而家隻mon 嘅service tag係查唔到,直頭無呢部機;舊mon個service tag仍然查到但轉咗去外國
近排睇中Asus VG28UQL1A 同 27GP95R 有無其他推薦定加少少上32吋好
尋日朝早收走聽日中午送翻翻嚟乜快到咁嘅咩…..?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞