[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#103 還是覺得C2 42好

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
3000蚊左右
用緊2070super
平時都係文書/睇片/玩下舊game
Dell s2722qc 岩用
一定係4k
27吋當然4k比較好
你好 請問

4090配 13900
推到4k 係咪唔應該諗落返2k
買 Lg27GR95QE

另外想問下 27吋 4k 144 hz hdmi2.1 有無咩推薦?

爬文睇左
ASUS VG28UQL1A 好似頭調色後先正常使用
M28U (平啲 但 有災情)
Lg 27GP950
聽人講Lg 鮮色 好重 唔夠真 同埋暗位做得唔夠好

有無其他推薦?
MAG281URF
岩岩見佢減到3999入左隻 暫時都覺得ok
原來mag274qrf-qd已經冇賣
諗緊lg 27gp83好唔好
想問2000頭仲有冇更好嘅推介?
2k 240 vs 4k 144 大家會點選?
顯卡4090
雜食4k144
玩fps多2k240
一陣下午出去腦場買Mon,仲諗緊2K定4K好,如果買2Kmon而將來會升級部電腦嘅話,感覺又有d唔上唔落咁樣,如果4Kmon個解像度可以Set番落2K,咁係唔係應該直接上4Kmon?

啱啱先至記得部電腦火牛得750W,將來如果換卡可能要換埋火牛,3070Ti/4070Ti最低都要750W...
4k緊係可以set返落2k
你1080p mon都可以落返720p/768p
只係會矇
有無巴打係淘寶買過自稱係LG mom 既淘寶貨?
堆oled得2k
唔上唔落
唯有上42吋
想問A90K駁唔駁到俾電腦用?
駁到
點睇innocn呢個牌子?見到係漢科保養

(27GP950-B)

一體式雙Mon用咗兩年都唔夠……
今日先至買咗27GP95R-B,希望可以頂到超過2年。
我諗住至少都用到27-28吋4K 144Hz OLED / Mini-LED面世先換估唔到咁快玩完。。。。。又要搞一排又冇電腦用但LG啲保養聽講都幾唔掂,係咪堅?
我都想知,以前淨係用過4K LCD嘅電視機,用2~3年就燒印打柴,不過電視只要肯比錢都有得整,唔知電腦Mon係唔係一樣,今次係第一次用LG電腦Mon。
LG 27UQ850-W 有冇ching 用緊?連Macbook, Home Office 好用?
4000有冇4k144 27吋推薦
MSI有隻$4199
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞