[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#103 還是覺得C2 42好

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
但唔係話32‘ 最好個視距係60 cm?
其實點解香港會賣得貴過淘寶咁多?
最近睇緊隻27E1N8900
香港全部都賣緊11000蚊
淘寶原來先賣緊4xxx人仔
真係唔係話吹奏淘寶 但香港可以貴人地成倍有多係做乜鳩
仲要大陸稅仲貴過香港 究竟係代理食水深 定話philips批比香港就貴一大截?
vg289q
S2722qc
香港營運成本貴(好似係)

我上一隻mon已經唔喺香港買
喺amazon買
我覺得再多啲仲好,用抽屜式鍵盤架拉開距離,用緊內置聲卡出聲好過我塊z690 aorus elite
下次換可能買呢啲oled ,我由好舊1080p升上嚟,已經覺得呢個ips 好靚
想買個27寸以下既廢moon 千幾蚊係咪是但買就得

但最好揀ips
官方其實有

X寶 samsung s7賣1700人仔, 仲平過普通mon
想買個27mon 有4K同144hz
平時會同時駁電腦同ps5
如果只睇價錢好似最平係MSI 同gigabyte 依兩間出既Mon伏唔伏? 上網睇m28u好似幾多正評

另外如果上Amazon 買 有無咩要特別留意?
所以我應該都係買27’算

你意思係個Mon既內置聲卡?
係mon內置聲卡呀,如果27吋Mon,60cm枱啱啱好或者突少少
分享下,隻benq mon閃屏整左1個月,唔知其他廠會唔會咁耐,不過dell就即刻換1隻比你
而家開返關咪去京/淘買
拎發票有咩野咪上深圳整
洗鳩比代理吸血
想問下大家27吋既話,2k 144同 4k 144大唔大分別,本身用緊隻27aql1a,但睇片麻麻,電視iPad iPhone仲清過佢,見都幾多人推LG隻27gp95r-b,諗緊換唔換好
想買隻34吋 21:9 曲Mon 對做野用(對資料/畫CAD),暫時睇到呢兩隻
LG 34WP65C-B
MSI MAG342CQR

巴打點睇?定有其他推介?
3000蚊內平價嘢,有冇話LG定ASUS好啲?
三叔部 M8 都好平,計埋運費都係三千港紙左右,不過個人唔係咁鍾意 VA。

估唔到我依家喇叭都係插底板,已經好夠做,因為都唔會開得好大聲

等緊上面個隻LG新Mon
大分別
27gp95r 都ok
但ips睇片都麻麻
但我主要攞嚟睇片用,打機張卡唔夠頂4k會落番2k用,究竟等唔等mini led or oled好,巴打俾下意見

位置問題暫時27吋已經係極限
一定等啦
睇片最重要係對比度
你換27gp95r 對比度幾乎冇提升 只係清咗 色水有d分別
27吋OLED已經有 自己搵下 但得60hz
我現場睇過ips同oled 差距太大
所以我我等緊27 oled
其實philips出左隻27e1n8900
但香港賣成皮1完全係一頸血
所以繼續等下先 但可能一等就一年
新貨出 又要搶 香港最on9係有新野又會炒價
所以急用真係要諗諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞