[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#103 還是覺得C2 42好

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
驚lcd漏光多d
我都心動 但係書房擺42會比女朋友屌死 如果係32就好
已等到鳩毛都白哂
想問下24吋2k 60hz有邊隻好?
主要都係睇戲netflix多,打下3a大作
好少好少玩fps
dell隻p2422好唔好?
32” mini led 嗰隻innocn 32m2v 有冇得諗?
上面有清話要自己tune色
講到尾我都係對個牌子冇信心
雖然好抵玩,不過唔想買完後悔
Alienware qd oled 定c2好D
要行貨
一部"2k"
一部4k
定位唔同
夠位擺到c2 真係諗唔到買外星人理由
不過hdr/nit c2好似廢d
但係input lag同response time c2好似好屈
睇過c2 唔開太光同唔係長時間打d誇張特效驚burn in 機會唔大
不過塔單問下如果真係burn左 會唔會有自我fix
上網睇到外星人好似有
咁前者好處係咩
張枱食力d???
外星人qd-oled色彩更純正 更難燒印 峰值光度更好 更高refresh rate 有燒印保

自我fix燒印(pixel refresh)係有代價 通常oled mon/tv都會有
不過我都係揀c2
LG C3 最細又係42吋?
係,仲係同一panel,brightness無提升
開售一定貴,寧願買返C2

隻mon 右邊 白轉黑色 有2吋轉色,灰色特別明顯,咁樣一般有冇得換
可能算法有提升
自由啲, 假設之後你想upgrade一個mon, 要特別大, double mon arm未必啱位
或者你想第2個mon移開少少、你想較特定角度, double mon arm都未必好靈活
想買42寸c2
電腦枱要幾深先用到
最後買咗咩
差兩舊買a700定acer vg280k好
建議80cm
lg 45gr95qe值唔值得買
Processor,os upgrade咗,但一部電視最重要嘅係panel
隻samsung neo g8有冇伏?
想推盡張4099,由27 2k 升級到32~34吋4k 144hz以上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞