[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#103 還是覺得C2 42好

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
但係如果玩啲速度快啲嘅game
冇g sync 會唔會有殘影嗰啲㗎
咁本身有VRR
應該都無問題
起碼我打FF果啲
開120FPS唔覺有咩撕裂
想問下如果個電腦mon無喇叭(dell p3223qe)
但係我買左隻usb喇叭(個mon無3.5mm)
可唔可以就咁插落mon然後出到ps5聲?
可以出聲,但用sound bar會開心啲
睇錯,USB應該唔得
想買隻27吋mon用黎剪片,要4K,預算5000蚊樓下,有咩推薦?
黎緊係咪會開始多4k oled mon出現?
想問而家Dell隻U2520D 仲買唔買得過
窮撚最盡預$3000筆直,擺唔落27吋,
主力PS/AI執圖,其次睇片
同埋最緊要有Headphone/AUX out俾我出聲

不過放到42吋就建議買OLED TV 畫質靚好多
s2722qc
U2723qe
有無其他牌子?例如asus
pa279cv
請問下預算13000內4k打機用有咩推介
c2太大放唔落 samsung g8 oled抵唔抵屌
oled g8不是4k
但QD-OLED色彩 光度 壽命更好 缺點係睇字更差
咁嘅話係咪用neo g7/g8會更好?
解像度就neo g7/g8
對比度同色彩就oled g8
自己衡量
就係間房擺唔落42吋最盡只可以放得落32吋
但我上網睇黎緊好似都係2k oled mon多
係衰在冇得用colorcontrol
定係有其他類似既軟件?
執下就會有位
ching, 邊間豐澤GP850做到咁平
打算升4070TI
係2K144同4K60諗咗好耐
27吋係咪2K會比較好
想問下32" 4k >120Hz mon 有冇咩推介
睇左Giga M32U好似最抵但爬文見到大家咁多中伏又驚驚地
Mac 用外置Mon
27inch
2560x1440 Dell Ultrasharp U2722DE
3840x2160 Dell Ultrasharp U2723QE
冇乜其他選擇
唔係住香港 呢邊選擇比較少
2K 定4K 比較適合Mac?
Retina 邊個Resolution會比較好啲喺Mac上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞