歐洲旅遊交流

1001 回覆
36 Like 12 Dislike
瑞士去一至兩星期要預幾錢
比利時啲精釀啤酒世界一絕

但布魯塞爾啲治安差到
我日光日白都見到街邊搶嘢,個賊毫不意外係黑人
無時間去
記錯左, 住麻煩果度唔是16湖
Plan 緊去中歐

但唔知條路線點好

傾好想去呢幾個城市:
Vienna
Berlin
Budapest
Prague

如果單向multi city 好似好貴
如果鎖定來回Vienna 會平啲 但係條路線九唔撘八
我個陣行程係慕尼黑=>Salzburg=>Hallstatt=>Vienna=>Budapest, Prague。
無去Berlin, 可以俾你參考下
Berlin 巴士 Prague 巴士 cesky krumlov shuttle hallstatt 火車/ shuttle Salzburg 火車 Vienna 火車 / 巴士 Budapest
Budapest 走
係咪走到好遠
布魯塞爾黎個快閃遊係好細 大廣場個頭治安都冇問題
都唔見周街黑人
唔係 就布魯塞爾大廣場700米範圍內

件事重要標準到係西裝友追住個賊,賊就拎住個公事包走甩咗

用omio呢個平台格價
有時會有跨境巴士10-25€,幾抵坐
不過唔係人人都鍾意
小妹嚟緊都去瑞士,意大利
有冇必去嘅地方介紹
仲有電話卡,睇極都唔知買邊張好,去17日
港女
來回vienna, 要去berlin會有啲難搞
布拉格大槪喺柏林同維也納中間,
但係布拉格去柏林同維也納都唔算近
以坐火車計, 維也納去布拉格要5個鐘
布拉格去柏林都要5個鐘
除非你去好耐, 呢幾個城市中間會停多幾個中途站,
如果唔係你會浪費好多時間坐車, 特別係你要由柏林返去維也納
淘寶movistar 接收ok
Venice 好舒服
agger 呢幾個城市中間停多幾個中途站好啲
縮短每段車程又可以睇多啲
Bratislava, Brno, Dresden 都叫做順路同得意
如跟上面意願想 Vienna 來回唯有咁樣排,始終要兜圈:
Vienna > Budapest > [Bratislava/Brno] > Prague > [Dresden] > Berlin 搭通宵巴士搭夜晚車第日朝頭早到 > Vienna
睇下你嘅budget 同時間 預祝你玩得開心安全
瑞士: 大路就zermatt 少女峰area
冷門d就 Chamonix (法國近geneva)

意大利: 大路就big 4 (除左米蘭真係冇咩特別)
冷門d就Ravenna rimini San Marino (意大利國中國)

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞