歐洲旅遊交流

1001 回覆
36 Like 12 Dislike
之前二月尾去覺得幾好,未到好凍但又睇到冬天先有嘅景色(藍冰洞嗰啲)
建議直接跟團,因為當地天氣可以好惡劣,唔係揸慣雪地應該有啲危險
如果係夏天去嘅話就可以諗吓自己揸車
我之前都試過比fd飛機咗要自己去Barcelona
去之前好擔心 因為嗰邊治安都好差 仲要自己住hostel
但係結果都冇穿冇爛 自己小心啲最緊要!
去咗幾多日絲打好叻好好彩
5日左右! 盡量唔好表現到咁驚青就ok!
都有去過paris Italy, 雖然唔係自己一個但so far都冇咩事~ 有fd試過幾個人去都俾人搶野 所以無論幾多個人都會有機會俾人搶
不過自己一個都係唔建議去意大利南部,paris就要做好心理準備超多黑人
都真 勁驚俾人搶同埋唔夠惡同大隻 屌唔走啲賊
阿姆斯特丹紅燈區仲多人過行年宵
Frankfurt 有火車direct 到Amsterdam,經Köln
budapest d建築都好出名下, 同埋係eu叫得上大城市, 雖然唔係國際大都會
果陣第一次去歐洲
夏天去都覺得幾靚
兩種靚好難比較
不過夏天去天氣多數都好天,冬天去就唔低機會會落雪落到落狗屎咁,咩都睇唔清
大家電話卡邊到買
嚟緊去Holland Poland Belgium
Vodafone上網睇咗好似ok
但唔知邊到有得買
當地先買 機場有舖
巴打追完post 我應該同你一模一樣會去英國 + 葡萄牙
好似唔多人講西班牙 大家對西班牙個印象如何?
上面好多ching讚意大利 單機去會唔會好大問題? (野食好難share / 治安)
第一次去歐洲 目標係去英國 + 睇建築/食好野
暫時路線係諗 英國 London (2星期) --> 葡萄牙 (Lisbo + Porto 各1星期) --> 西班牙 (Madrid + Valencia 都係各1星期)
如果加埋意大利會唔會令個trip貴好多 定係上面有啲唔洗留咁耐?
有冇人會買防盜背囊去歐洲Pacsafe 點睇
兩個星期london我驚你會悶親 除非你要探人之類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞