歐洲旅遊交流

1001 回覆
36 Like 12 Dislike
呢條路線會唔會有更好嘅改善?
英國London --> York --> Edinburgh -->飛去 Porto --> Lisbon --> 之後入西班牙 --> 法國 -> 比利時 --> 荷蘭-->返香港
一係就成個掉轉,英國走回頭路落荷蘭一路掃落去
預40-50日
邊方面既改善 你每個地方預幾日 咁唔清晰好難講
可以skip比利時
你揀呢幾個國家唔揀其他既原因係咩?
如果想去瑞士、德國、奧地利,有冇話建議邊個地方出發,邊個地方做終點會比較好?唔該晒
機票出收據或者search航班編號都有到達當地既時間睇
用果個時間作準跟住佢訂就得
係咪唔可以用消費劵買機票
搞咁複雜做咩..
香港時間14號0100上機
=香港時間14號2100到倫敦
=英國時間14號1300到Heathrow
你book 15號酒店咪即係倫敦瞓一日街

同埋book酒店點會有site用香港時間
所有嘢都係用當地時間作準
如果個site 用香港時間建議用另外一個咪撚煩
delay
又係wor 一言屌醒洛克人

上面有位Ching都建議買完機票睇個時間再訂

Thx兩位
旅行社可能收掛

中午去剪頭髮個髮型師都話可以 但要用銀聯

3千蚊 一個月車費+中午個餐都洗晒
嚟緊四月會去英國做一個月嘢,完咗留兩個禮拜先走
諗住一個禮拜Scotland join rabbie’s 啲tour
另外一個禮拜去下北歐
有冇咩地方係必去?
暫時plan緊 2日copenhagen, 1日malmo 跟住上stockholm留3日, 會唔會太趕?
唔趕 但去malmo做乜 完全無野搞
Ching 係邊到用?
冇, 睇你有幾多時間
由最南Vienna去到最北Berlin 搭ICE都要9-11個鐘
排行程嗰陣唔好排到一日搭6個鐘車就得
岩岩google完 真係可以

yahoo:
消費券只能用作本地商戶消費,不過仍可在本地航空公司、本地旅行社、旅遊平台採用消費券預訂機票、酒店、套票,甚至是報名參加旅行團!以三大本地航空公司為例,國泰航空及HK Express支援Alipay HK及WeChat Pay,亦接受用Tap & Go Master Card或銀聯卡支付。香港航空則接受Alipay HK及Tap & Go Master Card或銀聯卡支付。
要搞野就去Hamburg 啦
小偷非常多,尤其係巴士大站(盧布爾雅那,薩格勒布),財不可露眼,勿輕信陌生人
早幾年荷蘭夜車返丹麥好正常
之後再去波蘭 德國 法國坐過無問題 擔心搵唔到巴士站仲好啦
如果由Wien Salzburg München Nürnburg Dresden Berlin 一路北上就唔洗連續長時間坐火車
早幾年荷蘭夜車返丹麥好正常
之後再去幾個國家都無問題 係試過係波蘭高速壞車 你擔心搵唔到巴士站仲好啦
呢兩個國家都多小偷
多唔多吉卜賽人
想問下 荷蘭同巴黎交通簡唔簡單?
我6日巴黎同4日荷蘭 買交通卡定買票好啲?
姐係得去香港/番香港用得
唔鍾意睇歷史咁不如唔好去歐洲
捷克
波蘭
克羅地亞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞