歐洲旅遊交流

1001 回覆
36 Like 12 Dislike
係 半日玩上湖 半日玩下湖 上下晝o既光線岩上or下湖 你可以search 下
如果你住城市即日來回好趕 因為佢離split同zagreb d大城市都比較遠
即日來回只可以玩上or下 其中個係靚d 你可以seach下
走馬看花咋所以去睇下著名景點就夠
好似巴黎 我都係plan 果幾個地標就算
玩完可以住營區,有d有房
啱呀 不如將嗰2.5日分比巴黎同比利時仲好
有冇巴打可以幫手睇睇個行程會唔會好趕?
Day 0: Hong Kong > Milan (Qatar凌晨機)
Day 1: Milan > Venice
Day 2: Venice
Day 3: Venice > Florence
Day 4: Florence
Day 5: Florence > Zermatt (Milan轉車)
Day 6: Zermatt
Day 7: Zermatt > Milan
Day 8: Milan
Day 9: Milan > Hong Kong (Qatar早機)

同埋想問下意大利啲高鐵last minutes先買飛係咪好貴?因為到步個日唔sure清關要幾耐,咁既情況會唔會買個europe pass好啲?
岩岩去完返嚟睇你對museum 有冇興趣!
巴黎我去左3日 頭兩日係衝museum 不過真係唔夠
羅浮宮建議早一星期book同約早少少 太大太多人 排入去都一段時間
如果淨景點飲飲食食都足夠既 因為有時落雨+早天黑 基本上都係玩到八點就冇嘢再玩同危險
最蠢係排到行程有少少緊迫 因為我哋揀搭巴士去另一個國家
基本上最尾嗰日都冇乜時間再去景點 要追車
所以如果你想喺嗰度玩四日 最好前後都加多一日
入境法國洗唔洗做檢測?
例如喺英國入法國咁
唔需要呀,我係搭euro star由英國去,過關好hea,吸個印就得
建議留意大利唔好去zermatt
瑞士山區要留多一兩日唔好天作buffer, 如果你特登去又冇好天就喊出黎
milan可以去少d 留低時間去lake como
都靈冇去
但佛羅倫斯治安唔差
夜晚喺條街行都冇嘢
反而羅馬威尼斯差少少
羅馬最起碼真係三日
三日內我都覺得唔係幾足夠
羅馬真係好多野好值得睇
咁去屯門都得啦
咁快手 搞咗幾耐到
我都去frankfurt
有冇推介?
唔該巴打
因為老婆想去睇雪山,知唔知如果係意大利有冇邊度可以方便睇到?
另外想問Florence 實際兩日時間夠唔夠?
Florence 都多野睇, 兩日都OK 既, 步速行快D, 計好哂搭車時間就得
1月尾去完
冇見到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞